Echtelijke post: Is er nou al geconsumeerd of zitten jullie in de ‘friend zone’?
Bron: RTL

Echtelijke post: Is er nou al geconsumeerd of zitten jullie in de ‘friend zone’?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Lieve Kim en David,

We zijn al een flink eind op weg van dit seizoen en ik vroeg me de laatste tijd eigenlijk af of jullie nog wel mee doen. Het bleef wel akelig stil rondom jullie. Heeft dat er mee te maken dat er niet zoveel gebeurd, of is het meer omdat jullie duidelijk in de ‘friend-zone’ zitten?

Ik moet wel diep graven om er achter te komen waar jullie stonden bij mijn laatste brief en dat was het moment dat jullie ‘ja’ zeiden tegen elkaar. Inmiddels hebben jullie het feest achter de rug en ook de huwelijksnacht. Dat zag er voor mij nog wel prima uit. Niet te hard lopen maar rustig aan. Maar hóe rustig willen jullie dit in vredesnaam doen? Jullie zijn je er toch van bewust dat een seizoen MAFS geen 2 jaar duurt... toch?

Ik weet dat we de eerste afleveringen vooral zaten te kijken naar de ‘Grote-Anneke-Show’ maar kom op zeg, jullie doen er toch ook toe. Zo saai kan het toch allemaal niet zijn? Je snurkt niet David, nee je ligt gewoon héél stil. Té stil?

Wat me wel meteen opvalt is je kledingstijl. Erg netjes en ook Kim ziet het de ‘day’ after’ en ze vraagt je dan ook of je altijd zo netjes gekleed gaat. Je ziet er volgens haar uit alsof je je trouwpak weer opnieuw hebt aangedaan en ze voelt zich ‘underdressed’ in haar nonchalante outfit. Maar gelukkig heb je ook heel veel T-shirts bij je en daar zien we je vooral in de komende afleveringen. Ik vind jullie nog steeds erg leuk samen, maar voel echt een BFF-je aankomen.

De intimiteit is ver te zoeken en jij zit érg veel in je hoofd David, Kim ziet het ook en die momenten voor jezelf heb je ook écht nodig. Je hebt het liefst alles gepland en dat is nou júist wat Kim níet wil. Ik hoop dat jij die spontaniteit van Kim aankunt en ik hoop dat jij Kim, je niet stierlijk gaat vervelen bij David de denker.

Geen idee of jullie de uitjes zélf mogen verzinnen, maar ik vrees van niet, want van het ‘schilderen met natuurlijke pigmenten’ vliegen de vonken nou niet echt af, ondanks dat jij het ‘awesome’ vindt David. Lekker een beetje op bloemetjes kauwen waar de hond van de cursus-mevrouw net overheen heeft gezeken.

Vliegen is wel een dingetje op je bucket-list David en ik kan alleen maar zeggen DOEN!! Mijn zoon heeft het gedaan en ik heb de eer om deze week met hem in het vliegtuig te stappen. Hoe leuk is het als jij Kim mee kunt nemen. Vraag me later maar of ik er groen en geel uit ben gekomen. 

Op malta klim jij achter het stuur David en links rijden is toch wel een dingetje. Kim bemoeit zich gelukkig niet met andere mensen als ze zelf niet rijdt, maar David, zet de automaat ff in de ‘P’ van Park en vergeet ook je handrem niet. Oh ja... die muur aan haar linker kant komt wel héél dicht bij en help, kijk uit die mensen links. Oops, bijna plat maar net niet. Toeteren die auto’s allemaal voor jou David? Lekker boeiend, jullie zijn er gekomen.

Waar jij lekker enthousiast en sprankelend en met name onhandig bent Kim, is David meer van de geschiedenis en is hij zeker niet 'in het moment'. Die arm om je de schouders van Kim, dat doe je goed David. Kim zoekt het zéker nog niet op. Het is nog té vriendschappelijk. Hallo Kim, wat verwacht je dan, dat je wakker wordt op Malta en ineens smoorverliefd bent? Maak óók een keer dat gebaar richting David want dit was volgens mij wel een hele stap voor hem en als je uit die ‘friend-zone’ wilt komen, zul je toch écht een stap moeten maken. Die kriebel komt niet vanzelf.

Lol hebben jullie zéker wel maar een beetje meer actie in die taxi zou van mij wel mogen. Gelukkig komt Patrick langs om jullie aan te fietsen, maar hoe moeilijk is dát als jullie alleen een goede vriendschap voelen. Nou ja jullie... David die wíl wel. Ze hebben jullie júist gematcht vanwege jullie verschillen. Een onbevangen Kim en de denker David. Niet té veel op de rem gaan trappen Kim! Patrick wordt óók bloednerveus van het woord ‘vriendschap’.

Misschien dat het abseilen wat positieve energie gaat brengen. Samen adrenaline aanmaken zorgt volgens Patrick voor ‘verliefdheid-hormonen’. Ik ken ook nog wel iemand die ik dan in een tuig van een berg af zou willen duwen! Ik denk dat ik Patrick maar eens even ga bellen.

Jij mag rijden Kim (misschien een goed idee) en je schrikt je een hoedje als David zegt dat jullie gaan bungee jumpen. Gelukkig gaat het iets minder snel, maar niet minder hoog. Je knieën kunnen stoppen met trillen David. Je hangt vast in een tuig en aan een touw en gewoon niet denken aan het feit dat je verzekering de gevaarlijke sporten niet dekt... ook niet bij overlijden. Dus voorzichtig aan!!

Helaas vliegen jullie niet in elkaars armen als jullie weer met beide benen op de grond staan. Patrick, ik vrees dat die verliefdheid-hormonen boven op die berg zijn blijven liggen. Ik zie in de dagen die komen nog geen enkele vooruitgang, niet in jullie relatie en ook zéker net in de rijkunst van jou David, nadat je weer een stoeprand hebt geraakt en een stukje rots hebt meegepakt volgens Kim. Volgens mij valt dat laatste wel mee.

De basis van liefde is vriendschap maar het maakt het er allemaal niet gemakkelijker op. Geef je gas David met het risico dat het jullie de vriendschap kost, of blijf je voor altijd vrienden? Jij vindt Kim een leuke meid en je had duidelijk gehoopt dat jullie iets verder zouden zijn. Ik hoop dat het samenwonen nog een positieve wending gaat geven, maar als ik hoor hoe de agenda’s getrokken moeten worden om elkaar te zien, dan verwacht ik niet veel goeds.

Zeg jij nou serieus twee keer dat jij in het weekend samenwonen wel voldoende vindt Kim? En stuur jij je moeder nou gewoon op jouw kosten op vakantie David? Dat is toch niet jullie échte leven. David geeft aan dat hij bij jou thuis ook kan telewerken, maar jij blijft vasthouden aan alleen een weekend. Vergaderingen, keramiek les, wat kun je nog meer verzinnen Kim om de boot af te houden? Misschien tijd om gewoon eerlijk te zijn en David niet aan het lijntje te houden.

En dan zie ik een voorstukje van het koppels diner en daar word ik hélemaaaaal niet blij van. Jullie gezichten spreken boekdelen en ik ben razend benieuwd hoe het jullie is vergaan na de huwelijksreis. Ik denk dat ik het antwoord wel weet.

Liefdevolle groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!