Echtelijke post: Succes met de zoektocht naar de man op wiens gezicht je kunt gaan zitten
Bron: RTL

Echtelijke post: Succes met de zoektocht naar de man op wiens gezicht je kunt gaan zitten

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Lieve Sarath en beste Malou,

Waar begin je een brief mee die bedoeld is voor iemand die zichzelf alles behalve leuk op de kaart heeft gezet? Het woord ‘lieve’ vind ik niet gepast, want ik vind je alles behalve lief Malou. Sarath daarentegen vind ik superlief, maar deze brief is toch met name voor jou bedoeld Malou.

Heel televisie kijkend Nederland heeft in ieder geval van je uitspattingen ‘mogen’ genieten. Van je ‘praten, praten, praten, mijn prater is kapot’ tot je banale opmerking ‘ik zoek een vent waarvan ik denk... wow, op zijn gezicht wil ik wel gaan zitten’. Ook goedemorgen. Ik ben een beelddenker en zie accuut een hele vent in het niets verdwijnen.

Carlo komt bij je op bezoek en wil het een en ander van je weten. Waar Sarath alles nog netjes verwoord tijdens een wandeling en met respect over je praat, dompel jij jezelf onder in zelfmedelijden en zit je op de klaagstoel.

Je laat wérkelijk geen spat heel van Sarath. Je zegt: “Ik was op weg naar het altaar al teleurgesteld” en dat kán natuurlijk. Maar heb je Sarath dan serieus meteen beoordeeld op zijn uiterlijk? Misschien mag ik het niet vragen, want je moet verdomd goed opletten wat je zegt tegenwoordig, maar heeft het iets te maken mijn zijn vitamine D kleurtje? (Ik zeg het maar even voorzichtig voordat ik heel kleurrijk Nederland over me heen krijg).

Neem me even niet kwalijk, maar voor iemand die vanaf de eerste minuut zó teleurgesteld was, ben je wel behoorlijk los gegaan op vele fronten. Ik heb je in je trouwjurk met het wat (te) groot uitgevallen decolleté zó zien hossen en tekeer zien gaan dat ik éven bang was dat je je cajottes zou verliezen. Het plezier straalde er toch écht wel van af en als je meteen al zó afknapt op iemand, dan was je reactie naar Sarath toe bij het altaar gewoon overdreven ‘leuk’ en vooral fake!

En dan durf jij te beweren dat je je helemaal hebt opengesteld en er alles aan hebt gedaan? Vlieg toch tegen een boom mens. Je hebt je volgens eigen zeggen om precies te zijn anderhalve dag opengesteld voor Sarath. Wow Malou... anderhalve dag. Hoe héb je het volgehouden.

Jij zet Sarath nu neer als een jongen die jóu steeds onderbreekt, maar ik zag tijdens je tirades maar 1 persoon heel klein en nietig worden en dat was jij zéker niet. Ik word wéér kwaad nu ik het terugkijk tijdens het schrijven van deze brief, maar misschien was het ook wel handig geknipt en geplakt maar dat neemt niet weg dat ik heb gezien hoe je tekeerging.

Ik ben het met je eens dat Sarath een emotionele jongen is die misschien te hard van stapel is gelopen, maar dat had je ook op een normale manier kunnen zeggen. Je had hem niet tijdens het eerste diner de mond hoeven snoeren met je sneertetter en al zéker niet al die keren daarna.

Je beschuldigd Sarath ervan dat hij je voor de bus heeft gegooid en als ik dan je uitleg hoor, vraag ik me af of je wel weet wat het betekent om iemand voor de bus te gooien. Ja Sarath heeft gezegd dat ze dan maar een andere vrouw in moeten laten vliegen en ja dat is niet netjes, maar hij erkent het tenminste. Kun jij nog iets van leren! Hij zal het ook écht niet zo schreeuwerig hebben gezegd met van die uitpuilende kikkerogen zoals jij het nu brengt. Zo zit die man niet in elkaar. Jij wél!

Dat Sarath jouw constante afwijzingen vergeleek met het gevoel dat hij had toen zijn vader overleed, dat is ZIJN gevoel en je kunt véél voor iemand bepalen, maar hoe iemand zich voelt dat is NIET aan jou! Je hebt hem tot op het bot geraakt en ook dat is ZIJN gevoel!

Vervolgens moet jij even nadenken of je naar het ‘koppels-diner’ wilt gaan want je ‘hebt al zoveel gegeven’ en je kunt ook niets bedenken wat positief was tijdens de huwelijksreis. Je moeder probeert het nog te redden door een domme opmerking te maken dat het feestje wel leuk was. Serieus?

Ik zie je nóg sneeuw-engelen maken en lachen op de bowlingbaan en ik twijfel nu aan de oprechtheid van je kinderlijke dansjes van blijdschap. Allemaal nep dus, want jij hebt geen enkel leuk moment beleefd. Ook de kleuter die in jou naar boven kwam toen je bij de kerstman zat. Wil je zeggen dat dat niet leuk was? Dan heb je knap geacteerd!

Vervolgens is daar eindelijk het koppels-diner en was ik éindelijk verlost van Anneke, heb ik verdorie met jou te dealen. Je wilt het goed afsluiten, je wilt met respect voor elkaar uit elkaar gaan maar je wilt niet naast Serath zitten aan tafel. Demonstratief plant jij jezelf op een stoel aan de andere kant van de immense tafel. Hoe ongemakkelijk kan het zijn.

Gelukkig zit Sarath niet lang alleen. Ik heb écht met hem te doen. Je blaast een partij hoog van die toren met een gezicht als een donderwolk en iedereen die het maar wil horen mág het horen hoe moeilijk jij het wel niet hebt gehad. Volgens mij geniet je er gewoon van om te vertellen hoe jij tekeer bent gegaan tegen Serath en dat doe je luid en akelig aanwezig. Als iemand nu nog een beeld heeft bij een ‘ondergesneeuwde Malou, dan vreet ik jouw bezem op!

Ik ben niet de enige die het heftig vind. Ook Jantine en Jeppe vinden je fel en heftig. Zo nu en dan komt de overdreven leuke Malou om de hoek kijken, maar net zo snel zien we de heftige boze Malou weer. Als we labels zouden moeten plakken, dan had mijn label voor jou wel een naam gehad, maar aangezien ik geen medische kennis heb om dat te onderbouwen, laat ik het hier bij. 

Ik hoop dat de man op wiens gezicht je wilt gaan zitten, héél hard kan lopen. Het enige advies wat ik hem zou willen geven is ‘RUN’ !!

Lieve Sarath ik hoop dat jij de liefde van je leven ergens tegenkomt, maar daar ben ik niet zo bang voor. Malou, er is een hoop werk aan de winkel wil jij een passend dekseltje vinden. Ik wens je ondanks dat je me boven op de kast hebt gekregen, tóch alle goeds.

(Liefdevolle) groet,

Sonja

P.S. Malou... ga alsjeblief niet bij iemand op zijn gezicht zitten... Please!!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!