Echtelijke post: Moet je poepen Jeppe? Stop met dat gekreun!
Bron: RTL

Echtelijke post: Moet je poepen Jeppe? Stop met dat gekreun!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Jantine en Jeppe,

Na een geweldige huwelijksreis gaat jullie ontdekkingsreis naar elkaar verder in Nederland en wordt het tijd om te gaan samenwonen. Dat gaat gebeuren in het aquarium van jou Jeppe en je hebt er in een razend tempo iets leuks van gemaakt. Aan je inzet ligt het zéker niet.

Poetsen, opruimen, een bed in elkaar zetten, 25 bussen deo weggooien en Jantine kan komen. Het is een dubbele speciale dag want je bent nog eens jarig ook en dat heb je geweten. Ineens krijg je cadeaus en kaarten terwijl er normaal gesproken op je verjaardag niet zoveel gebeurd. Dat klinkt best wel eenzaam.

Jullie hebben elkaar al bijna een week niet gezien en je hebt Jantine gemist en volgens mij is dat wederzijds. De ballon die ineens uit die doos omhoog kwam was wel een verrassing en je had in eerste instantie niet eens door dat hij van je vrouw was.

Jullie vieren je verjaardag bij je favoriete sushi tent en volgens mij is dat een niet alledaags iets voor jou Jantine. Ik zie je die vork in de sushi prikken en dat ding doormidden snijden. Stokjes waren al helemáál niet je ding. Beetje jammer dat je het zo benadrukt in het restaurant Jeppe . ‘Heb je ook bestek voor haar, want ze heeft nog nooit met stokjes gegeten’. En bedankt Jeppe.

Met een klein katertje worden jullie wakker in Hengelooooo maar die kater mag de pret niet drukken. Het eerste dilemma dient zich meteen aan. Jij bent een uitslaper Jantine maar je man duikt er nog even in, liefst tot een uur of 10. Dat gaat die eerste dag niet lukken, want de winkel is open en er moet gewerkt worden.

Gezamenlijk afwassen is ook meteen een hele uitdaging. Heb je geen sponsje en vind je die borstel makkelijk? Maak je geen briefje van de dingen die je nog moet kopen en heb je ook geen afwasteil? Gelukkig vat Jeppe het niet betuttelend op, maar hij kan een opmerking niet inslikken. Gelukkig moet jij jezelf vermaken Jantine want de winkel is open en wat doe je dan... jawel... je koopt een afwasteil!

Dan wordt het tijd om samen te gaan sporten. Jeppe wat ben je in vrédesnaam aan het doen. Ik krijg even de indruk dat je bijna in je broek poept. Wat een enge gezichten trek jij bij het trekken aan die veel te zware gewichten. Jij kunt kunstjes met losse handjes. Beetje haantjesgedrag Jeppe? Jantine vindt dat gekreun van je maar aanstelleritis. Veel te veel gewicht, ze krijgt dat ding niet omhoog. Nou daar heb jij nóóit last van. JEPPUUUHHH, gedraag je! Dat wordt gewoon lekker apart sporten in het vervolg.

Dan wordt het tijd voor een nachtje Nijmegen. Mijn hemel Jantine, laat die champagne maar staan want als Jeppe díe trap op moet met zijn zatte kop, dan komt het niet goed. Gelukkig heb je ook een bank.

Er ligt een heel plakboek van de vriendinnen van Jantine voor jullie klaar. Mooie manier om de dames te leren kennen waar je mee op pad gaat Jeppe. 2 Vriendinnen en je schoonzus komen langs om ‘in te drinken’ en de sfeer zit er meteen goed in. Ze willen van alles en nog wat weten over jullie huwelijksreis en met name wat er allemaal is gebeurd, maar jij laat alleen maar los dat je wél met Jeppe hebt gezoend en dat je verder hélemaal kapot bent. Daar wordt uiteraard iets achter gezocht.

Ik weet niet wáár jullie die avond uithangen, maar ik wens je veel succes met de trap richting bed Jeppe en het wordt vroeg weer op voor je want Jantine is niet van het uitslapen. Bovendien heeft ze volgens jou een ochtendhumeurtje. Volgens mij wil ze gewoon rustig opstarten zonder al te veel herrie en drukdoenerij.

Gek idee Jantine, dat Jeppe alleen in jouw huis is terwijl jij aan het sporten bent...met je zus! In de stromende regen koopt lieve Jeppe een mooie bos ‘zelf geplukte’ bloemen voor je en hij kan wel wennen bij jou. Hoe moet dat dan met de vissen? Bloemen zijn leuk, maar het hoeft niet élke week!

Tijdens het koppels-diner stralen jullie alle twee. Jullie komen binnen en jij zet meteen een vrolijke sfeer neer Jeppe en dat was wel nodig ook met de zuur kijkende Malou aan tafel. Jullie verwoorden het gedrag van Malou netjes. Jouw ogen rollen bijna uit je kassen Jeppe als Malou aan het woord is en je schat haar goed in. Ze komt pittig uit de hoek. Dat zeg je voorzichtig Jeppe, maar gelukkig zien jullie dat haar gedrag extreem is. 

We gaan zien wat de toekomst voor jullie brengt en ik hoop dat jullie een stelletje blijven. Jullie geven jullie huwelijk een 8 - 8.5 en dat is een mooie uitgangspositie voor een lang en gelukkig leven... toch?

Liefdevolle groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!