Echtelijke post: Maar liefst 76 keer ‘ik’, welkom bij de grote Anneke Show!
Bron: RTL

Echtelijke post: Maar liefst 76 keer ‘ik’, welkom bij de grote Anneke Show!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Moi Anneke,

Nee, het is geen typefout en ook geen spraakgebrek. In sommige gehuchten in Drenthe zeggen ze ‘Moi’ en aangezien Algemeen Beschaafd Nederlands toch wel een dingetje voor je is zo te horen, spreek ik je maar even aan in je eigen ‘taal’. Lezen zal wel geen probleem opleveren. 

Met verbazing zit ik naar de aflevering te kijken en met name te luisteren waarin je het eindgesprek met Dirk hebt. Tijdens deze aflevering gebruik je maar liefst 76 keer het woord ‘IK’ en dat zegt wel wat. Waarschijnlijk heb ik er nog wel een paar gemist ook.

Je krijgt heel terecht de vraag of je verliefd was op ‘de dag’ en de aandacht die je allemaal kreeg, want toen de dag bijna voorbij was, wist je al dat Dirk het niet zou worden voor je. Nee je wist het eigenlijk al toen je hem bij het altaar zag staan. Maar ja, een feestje en in het middelpunt van de belangstelling staan met die enorme bilspleet op je rug, daar zei jij geen ‘nee’ tegen. Had het maar wel gedaan, dan was Dirk een hoop ellende gespaard gebleven!

Dus die tanden van Dirk nam je op de koop toe. Alles voor de belangstelling en het goede gevoel, tóch Anneke? En dan die krokodillentranen van je. Ik kreeg er overal jeuk van en volgens mij jijzelf ook. Je wreef zo hard in je ogen dat ik even bang was dat je wenkies last zouden krijgen van de zwaartekracht en halverwege je gezicht zouden belanden, maar gelukkig bleven die zwarte streepjes daar zitten waar je ze ingetekend had.

Dirk is te oud voor je, Dirk z’n tanden zijn vies, Dirk z’n onderbroeken zijn verwassen en smaak van kleding heeft hij al helemáál niet. Nee jij kleurt leuk op een postzegel met je foute laarzen en je retro bloesje wat ik nou al meerdere keren voorbij heb zien komen.

Dan zie ik je daar zitten in die protserige woonkamer van je, met die véél te open schoenen en enorme hakken met dat glas rode wijn en een écht boek en dan denk ik, kijk eens in de spiegel Anneke en stop met die poppenkast! Ik keek uit naar het eindgesprek maar mijn enthousiasme was snel tot het nulpunt gedaald.

Je komt daar aangewaggeld op de wederom té hoge hakken van je trouwschoenen en in een broek die een kleur heeft waar een orchidee jaloers op zou worden. Je ploft met een arrogantie op die bank waar m'n nekharen van overeind gaan staan. Dirk was de rust zelve tijdens het eindgesprek.

Patrick schetst het goed, de aandacht, je zonen die je naar het altaar brachten, de familie van je en ja, wéér die foute trouwjurk, dat is het plaatje waarom jij hebt meegedaan. Carlo vraagt het je op de vrouw af of het schijn was. Er stond namelijk volgens Carlo een gelukkige vrouw en de jurk gaat uit en het sprookje is uit. Dus Anneke, speelde je daar een rol? Die toon waarop je Carlo antwoord echt serieus??? Je wilt liever niet dat hij dat zegt. Nou dat bepaal jij lekker niet! 

Dan begin je ook nog eens met een corrigerend vingertje te zwaaien naar Carlo als hij dingen zegt die jij niet wilt horen. Wil je ons nou écht laten geloven dat jij die dingen niet allemaal hebt gezegd tegen Dirk? 

Jullie kijken een stukje terug van die bewuste dag waar jij zo op kikte en ik zie je wéér vol bewondering naar jezelf kijken, daar waar Dirk het niet eens kan opbrengen om lang naar die beelden te kijken. Je woorden ‘zijn kus voelt zacht en warm’ en ‘hebben jullie wel gezien hoe ritmisch die man is?’ Allemaal NEP! Gewoon een toneelstuk! Daar hebben ze overigens een naam voor, voor mensen die zo vol van zichzelf zijn, maar die mag je er zelf bij verzinnen.

Zelfs als Dirk zijn brief voorleest kun je het niet laten om er iets negatiefs over te zeggen. Volgens Patrick scoren jullie alle twee hoog op ‘vriendelijkheid’ en ik vraag me af of we dat bij jou nog gaan meemaken!

Je brief is een aaneenschakeling van opmerkingen die Dirk volgens mij heel terecht het gevoel geven dat ze niet oprecht en gemeend zijn. Precies datzelfde gevoel heb ik ook. De experts willen nog met jullie aan het werk en ik wens ze veel succes. 

Met grote verbazing luister ik tijdens het koppels diner naar je gewouwel waar het woord “IK’ weer de boventoon voert en mijn verbazing wordt nóg groter als ik later zie dat jullie app contact hebben gehad na het eindgesprek en dat jullie koffie hebben gedronken samen en dat het best gezellig was.

Wat ben je in vredesnaam van plan Anneke? Ga je Dirk nou serieus weer hoop geven om hem daarna weer voor de bus te flikkeren? Of heeft Dirk inmiddels nieuwe onderbroeken gekocht en misschien ook een kunstklappertje?

Er zullen waarschijnlijk een heleboel mensen zijn die nu roepen ‘Wat een vreselijke brief’ (door scrollen is een optie) en uiteraard ook dat het kunstig geknipt en geplakt is, maar al hebben ze de helft weggelaten, dan nog blijft er een hele nare andere halve Anneke over. 

Een beetje zelfreflectie zou je niet misstaan en misschien is dat iets wat je nog kunt leren tijdens de nazorg die ze voor je in petto hebben!

Het ga je goed!

Groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!