Echtelijke post: Met klotsende oksels en een bezwete rug de schommel in
Bron: RTL

Echtelijke post: Met klotsende oksels en een bezwete rug de schommel in

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Suzanne en Bastiaan,

Na enige dagen radiostilte wordt het tijd om weer af te spreken en Bastiaan komt jouw kant op Suzanne. Gelukkig heb je hem geen moment gemist, dus het zal vast gezellig worden...NOT.

Ik voel al snel een hele berg spanning in Amstelveen. Bastiaan durft je eigenlijk geen knuffel te geven, die knuffel is tenslotte niet functioneel. Je kanten bloesje zit tot onder je oorlellen dicht geknoopt maar volgens mij zou je ook in je blote billen rond kunnen lopen, dan zou er nog niets veranderen.

De huwelijkscadeau’s  worden uitgepakt en gelukkig kun jij enorm lachen om de grappige ‘inside joke’ van je vrienden Suzanne. Bastiaan snapt er niets van en zo begrijp jij weer hélemaal niets van ‘Hugsy, de knuffel uit de serie Friends. Gelukkig is Bastiaan er blij mee. Heeft hij tenminste íets om vast te houden in bed. Hugsy moet mee naar bed en dat is nou niet echt bevorderlijk voor de seksuele aantrekkingskracht en dat kan ik alleen maar met je eens zijn Suzanne.

Het wordt tijd om iets te doen met wat actie. Een serie kijken, of een spelletje spelen. Nou zeg...hoeveel actie in de tent wil je hebben. ‘Wat vind jij het mooist aan mijn uiterlijk’ vraagt Bastiaan. Na een redelijke slappe lach komt het er toch uit. Het zijn je ogen. Koos Alberts heeft er ooit een liedje over geschreven en met Koos liep het ook niet goed af.

Gelukkig zie jij van jezelf dat je wel wat dominante trekjes hebt Suzanne en dat ziet Bastiaan natuurlijk ook, al hebben sommige mannen die sturing écht wel nodig. Bastiaan is zo’n man vermoed ik zo.

Uit eten gaan vinden jullie alle twee heerlijk en na de toast op je nieuwe baan blijft het voor de verandering een keer niet stil aan tafel. Volgens mij zie jij de dingen toch heel anders dan Suzanne lieve Bastiaan. Zie jij nou echt niet dat zij de deur al lang heeft gesloten Bastiaan al zegt ze van niet?

Geen appje van Suzanne, geen teken van leven, geen enkele belangstelling voor wat jij doet. Laat lekker gaan Bastiaan, die vrouw is er al klaar mee, ze moet het alleen nog ‘even’ vertellen. Zelfs als jij aangeeft dat empathie belangrijk voor je is, zegt Suzanne dat ze niet zo is. Word wakker Bastiaan! Ze reageert wanneer ZIJ het wil en niet wanneer JIJ het wilt. Het kan maar beter duidelijk zijn!

Bij het wakker worden, haal jij je knuffel maar bij ‘Hugsby’, je moet toch wát Bastiaan. Suzanne moet werken dus je wordt vriendelijk verzocht te vertrekken. Jij doet nog steeds je stinkende best om je te verdiepen in het leven Suzanne. Ontbijten doe je ook buiten de deur, want ook daar had Suzanne geen tijd voor. Jij voelt nog steeds dat het vooruit gaat en ik denk dat je ook daar alleen in staat.

Tijdens het diner wordt het  belangrijkste leermoment van jullie huwelijk besproken en dat is voor jullie, dat je de druk niet opvoert. Nou dat was me écht nog helemaal iet opgevallen! 

Je scoort hoge punten bij je schoonmoeder Bastiaan met die immense doos van Rituals. Met de moeder van Suzanne heb jij een betere klik dan met Suzanne zelf. Jullie praten heel wat af samen en de klik is er echt wel. Wen er maar niet aan want ik denk niet dat je haar nog vaak zult zien. Mama heeft het wel door dat er geen enkel fysiek contact is. Zij kent haar dochter het beste en ze vreest dat dit ook niet meer gaat komen. Misschien nog een vriendschap, maar daarvoor zijn jullie niet gekomen toch?

En dan wordt het tijd om de koffer in te pakken en ik weet niet of het zo warm is bij Suzanne, maar Bastiaan je zweet als een otter!!! Klapoksels van hier tot Tokio, een zeiknatte rug, je voorkant drijft ook helemaal. Ik word er helemaal onpasselijk van. Zou daar een luchtje van af komen? Dat is voor mij de grootste afknapper die er is! Waarom doe je niet even een T-shirt (van katoen) aan onder je overhemd. Een soort van vocht absorberen, een drainage systeem zeg maar.

Opschieten is ook niet echt je ding, Suzanne kon bijna haar boekje uitlezen. Nou dan maar lekker schommelen met elkaar, hoe spannend is dat? Het afscheid op het station is killer dan kil en ik blijf jullie samen oer- en oersaai vinden!

Gelukkig komt het hoge woord er eindelijk uit bij jou Suzanne, het heeft even geduurd. Bastiaan nodigt je uit voor een spontaan etentje zonder de camera’s, maar jij hebt last van je griepprik. Tuurlijk! Bij het samenwonen bij Bastiaan komt dit uiteraard ter sprake en éindelijk, met veel rode vlekken in je nek, enorme wallen onder je ogen en die irritante geitenlach vertel je Bastiaan dat de koek op is. Hoe moeilijk kan het zijn? Duidelijkheid voor jou Bastiaan.

Nog even samen eten, er wordt tenslotte niet voor niets voor jullie gekookt, en daarna gauw naar je eigen huis Suzanne! Vooral niet blijven slapen bij Bastiaan maar terug je ijskast in. Jij lekker je bed in met Hugsby Bastiaan en afsluiten dit huwelijk.

Liefdevolle groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!