Echtelijke post: Heeft de man met de fantastische stem een andere kant?
Bron: RTL

Echtelijke post: Heeft de man met de fantastische stem een andere kant?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Kim en David,

Het ene moment zie ik jullie samen een appelcake bakken en jawel, daarbij is Kim geblinddoekt. Dan komt er een stuk voorbij met een gitaar spelende David en heb ik even het gevoel dat het ijs gebroken is. Heel lang duurt dat gevoel helaas niet.

Ik zie jullie tijdens de koppels-week samen aankomen, maar als ik het goed begrijp was dat bijna niet gebeurd. De autorit naar de locatie was niet heel prettig. De kern van het incident ligt bij het níet beantwoorden van een appje van jou kim en het wél bijwerken van de socials van David. Je man geeft gewoon de voorkeur aan facebook, of zou David er misschien helemaal niet bij stil hebben gestaan? Hij zit tenslotte wel vaker ‘in zijn hoofd’.

De indruk die ik van jou heb David, is een ingetogen man, een dromer en iemand die snel overprikkelt is en het beste functioneert in zijn eigen bubbel. Kim daarentegen is uitgesproken in haar gedrag en loopt af en toe over van enthousiasme.

Jullie zítten naast elkaar op de bank tussen alle koppels, maar het ongemak straalt er van af. Mooi hoe jij aanhaakt op wat Erik zegt Kim. Ook jij vindt het moeilijk als de een sneller wil dan de ander. David zit naast je en ik zie hem ongelukkig zijn en steeds kleiner en kleiner worden.

Na lang nadenken kom jij met dat ene woord waar jullie allemaal jullie proces mee moeten omschrijven. Waar jij het een achtbaan noemt, zegt David gewoon niets. Jij mist de consistentie bij David. Zo hey, dat is een duur woord! Het komt er op neer dat David niet altijd doet wat hij zegt of andersom. De innerlijke samenhang zeg maar.

Details wil je niet geven want je wilt David in zijn waarde laten maar je vertrouwen is geschaad. Nou dat klinkt best pittig en nieuwsgierig word ik nu toch óók wel. David schijnt zonder camera’s een andere David te zijn. Komt dan het beest in hem naar boven? Ik heb er eerlijk gezegd geen beeld bij.

Wat we in een eerdere aflevering al hadden gezien, was de drukke agenda van jou Kim. Jij wilde alleen samenwonen in het weekend. Vrijdags had je een feestje van je vriendin, dus samenwonen kon alleen zaterdag en zondag. Ik weet niet hoe jouw dagelijkse leven er uitziet Kim, maar mijn week heeft (gelukkig) meer dan 2 dagen, dus samenwonen doe je dan ook doordeweeks en daar ging het bij jullie al fout. 

Waar David het ziet als een misverstand, omdat het niet specifiek over die ene vrijdag ging van de verjaardag, maar gewoon over het ‘samenwonen op een doordeweekse dag’ is bij Kim meteen het vertrouwen weg. Dan schrik ik van je woorden David als je zegt: “Ik vraag me af of ík het nog wel wil” en die opmerking valt bij Kim weer verkeerd.

Na een slapeloze nacht beginnen jullie aan de nieuwe dag en er wacht een gesprek op jullie. Jij zit enorm hoog in de emotie Kim en David weet zich daar geen raad mee. Je laat er niet te veel over los over die ‘onenigheid’. Wat is er dan in vredesnaam gebeurd dat het zo fout gaat tussen jullie?

Wat is er gebeurd tijdens de vakantie waardoor jij zó bent geraakt Kim? Al snel wordt duidelijk dat het iets in je verleden is geweest. Heb jij gescholden David? Neeeee hoe dan. Is dat je verborgen kant dat je verbaal uit je slof schiet? Ik heb er totaal geen beeld bij, maar stille wateren....

Tijdens de yogales zitten jullie een heel eind uit elkaar  terwijl jullie moeten leunen op elkaar, letterlijk en dat valt jullie zwaar. Dat ritme is maar moeilijk te vinden en voor jou kwam de oefening écht te vroeg Kim. Anne gaat het gesprek met jullie aan en voor het eerst geef jij aan David, dat jij graag even alleen wilt zijn al er iets is gebeurd. Beetje jammer dat je dat niet tegen Kim hebt gezegd.

Jullie blijven maar in het negatieve hangen terwijl er zo veel mooie dingen gebeuren. De opdracht van Anne is, om op een briefje te schrijven wat jullie leuk vinden aan elkaar. Dat briefje mag je onder elkaars hoofdkussen leggen. Dat wordt dan wel een stukje lopen want  jullie besluiten apart van elkaar te gaan slapen en David....Anne had het over 2 woorden op een briefje en niet een hele liefdesbrief, die ik overigens zeker niet als ‘mosterd na de maaltijd’ heb ervaren, maar hij was ook niet voor mij bedoeld.

Bij het spelletje ‘Truth or Dare’ word jij uitgedaagd om een liedje te zingen en hoe kun je dat beter doen dan met je gitaar. Ondanks alles wat er tussen jullie is gebeurd en gaande is, zie je dat Kim trots op je is David. Dat is echt wel ballen hebben dat je dat hebt gedaan en wat héb je een mooie stem! 

Tijdens een rondje stormbaan komt de echte David naar boven. Ik zie ineens een hele andere man. Competitief en sportief. Klaar staan voor een ander en vooral gáán met die banaan. Je bent zelfs niet te beroerd om in je boxershort de zee in te duiken. Hand in hand met Jeppe. Ik heb wel even een zonnebril opgezet en dat had alles te maken met je ‘niet-zongebruinde-lijf’.

Jij David zit in het winnende Team en op jullie wacht een feestje vanavond, georganiseerd door het verliezende team en Kim heeft zin om dit te organiseren. Het enthousiasme spat er van af. Ondertussen zit jij lekker in de jacuzzi David en hoe fijn is het dat je even je hart kunt luchten.

De alcohol vloeit rijkelijk die avond en jouw maatje Sarath is er. Daar ben jij zichtbaar blij mee. Jullie hebben een fijn gesprek en het bevestigd dat jij niet de enige bent die uit zijn plaat is gegaan. Alle gevoelens zijn ook bij jou voorbij gekomen. Je bent een mens David, je mág de emoties hebben, ook als ze bozig zijn. Daar moet Kim maar mee dealen en niets zo leuk als het daarna weer goed maken.

Het briefje van David heeft een verkeerde uitwerking op je Kim en ook dat ene woordje van jou aan David had anders gekund. Het gevolg is weer een woordenwisseling en een relatiebreuk. Je begon als vrijgezel David en zo eindig je ook. Kim heeft je die nacht nog opgezocht en haar hart gelucht. Goede timing ook midden in de nacht Kim.

Ik ben bang dat je opmerking dat ‘het hem niet meer gaat worden’, het laatste zetje was voor het beëindigen van jullie huwelijk Kim. Knappe experts en knappe jullie als dit nog te lijmen is. Ik vind jullie alle twee fantastische mensen, maar samen halen jullie gewoon niet het beste in elkaar naar boven. Zó jammer dit!

Liefdevolle groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!