538 zet Frank Dane aan de kant, Wietze de Jager krijgt ochtendshow
Bron: 538 / Reinier Bergsma

538 zet Frank Dane aan de kant, Wietze de Jager krijgt ochtendshow

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Wietze de Jager volgt Frank Dane op in de ochtend van Radio 538. Vanaf maandag 3 januari 2022 zal Wietze samen met cabaretier Klaas van der Eerden iedere werkdag de ochtendshow presenteren. Nieuwslezer Mart Grol zal ook in de ochtendshow te horen zijn. Frank Dane volgde in 2019 Edwin Evers op.

“Met de nieuwe ochtendshow gaat 538 een volgende fase in. Door de jaren heen ontwikkelt ons publiek zich en het is voor een hitstation heel belangrijk met de luisterbehoefte mee te groeien”, zegt Radio 538-directeur Coco Hermans dinsdagmiddag in een persbericht. Het nieuwe ochtendteam van Radio 538 maakt volgens Hermans ‘radio die perfect aansluit bij de hedendaagse behoefte van de luisteraars’.

Wietze kijkt erg uit naar zijn nieuwe radio-avontuur. “Ik vind het waanzinnig dat we het vertrouwen krijgen om iedere ochtend radio te maken. Het is een feest om samen met Klaas, Mart en de luisteraars van 538 de dag te starten”, zegt hij. “Wat er nu gebeurt, had ik niet durven dromen!”, zegt Klaas.

Hoe de toekomst van Frank Dane er bij Radio 538 uitziet, is onduidelijk. “Wij gaan ervan uit dat wij ook in de toekomst met Frank en zijn team bij 538 zullen blijven samenwerken”, zegt Coco Hermans. Of dat betekent dat Dane op korte termijn een radioprogramma krijgt op een ander tijdstip, is niet bekend.