Recensie: Saved By The Bell

Dinsdagavond ging het nieuwe programma, Saved By The Bell, bij SBS6 van start. In dit nieuwe programma stelden kinderen bijzondere vragen aan bekende Nederlanders. Een klas vol nieuwsgierige kinderen vragen de bekende Nederlanders dingen die niemand anders durft te vragen.

De kinderen bereiden de vragen zelf voor. Tenminste dat is wat SBS6 wil dat de kijker denkt. Als kijker merk je meteen dat de kinderen de vragen niet zelf hebben bedacht. Maar het idee dat de kinderen de vragen bedenken is juist wel weer bijzonder.Β 

Saved By The Bell doet een beetje denken aan Praatjesmakers. Hierin stonden ook kinderen centraal, die onder leiding van Jochem van Gelder, allerlei onderwerpen bespraken. Helaas heeft Saved By The Bell geen presentator, maar een voice-over. Iemand als Jeroen van Koningsbrugge zou Saved By The Bell prima kunnen presenteren. Zo maakte hij voor SBS6 al eens het programma, Bijdehandjes, een soortgelijke Praatjesmakers.

De sfeer in de klas is erg gemoedelijk. Hierdoor kijkt Saved By The Bell gemakkelijk weg. Alleen is het niet echt een programma voor de dinsdagavond. SBS6 zou dit programma bijvoorbeeld beter op de zaterdagavond kunnen programmeren. Waarom SBS6 het op de dinsdagavond uitzendt, is niet bekend. Het is ook wel gedurfd om een programma als dit op de dinsdagavond uit te zenden.

In een klaslokaal wordt Saved By The Bell opgenomen. Geen omgebouwde studio, maar een echt klaslokaal. Het past ook prima bij een programma vol schoolgaande kinderen. Hier voelt iedereen zich duidelijk op zijn gemak. Misschien is dat ook wel een belangrijk aspect. Wanneer de sfeer ontspanning is, volgt de rest eigenlijk vanzelf.

In deze eerste aflevering kwamen Rico Verhoeven en Peter R. de Vries langs in de klas. Zij waren beiden niet voorbereid op de vragen van de kinderen. Zij stonden dus af en toe met hun mond vol tanden. Dit zorgde meteen voor mooie televisie. Want de bekende Nederlanders kunnen de vragen in ieder geval moeilijk ontwijken. Soms probeerden de bekende Nederlanders het wel, maar de kinderen lieten het niet gebeuren.

Het is in ieder geval een fijn programma om te volgen. Gaat het een succes worden voor SBS? Saved By The Bell heeft in ieder geval alles in huis om een succes te kunnen worden. Met een paar kleine aanpassingen zou het misschien wel jaren mee kunnen. Vooralsnog krijgt Saved By The Bell een ruime voldoende.

Het zou bijvoorbeeld fijn zijn als er een soort eindgesprek zou zijn. De bekende Nederlander kan dan met de presentator de hele aflevering nog eens doornemen. Wellicht is dat iets voor een tweede seizoen? Want Saved By The Bell krijgt vast en zeker een tweede seizoen!

Saved By The Bell is iedere dinsdagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: Ruth van Baaijen

Geef een reactie