Recensie jaaroverzicht 2019: De vijf slechte programma’s

Recensie jaaroverzicht 2019: De vijf slechte programma’s

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het jaar 2019 is bijna weer voorbij. Voor het echt zover is, blik ik graag nog even terug op het afgelopen jaar. Met name de nieuwe programma’s die er allemaal verschenen.

Alle ogen waren gericht op SBS6 en al haar nieuwe programma’s. Ik kan al zeggen dat SBS6 regelmatig voorkomt in het volgende overzicht.

5) Saved By The Bell

Het programma deed mij denken aan de populaire comedy uit de jaren ´90. Helaas was het SBS6 programma heel anders dan gedacht. Ik weet eigenlijk niet eens meer waar ik naar zat te kijken. Het was een heel raar programma. Ik durf wel te zeggen dat het bovendien een beetje kansloos was eigenlijk.

Het draaide allemaal op een klas vol kinderen. Zij kregen ´les´ van een BN´er. Vervolgens stelden de kinderen allerlei lastige vragen. Even deed het denken aan Praatjesmakers. Maar helaas was het niet dezelfde chemie. Het was totaal niet met elkaar te vergelijken. Ik bleef er niet met interesse naar kijken. Ik stoorde mij er juist meer aan dan dat ik ervan genoot.

Een voordeel is wel dat het niet op nummer één is geëindigd. Want er zijn nog vier programma´s die ik nog slechter vond. Het is bijna toeval, maar het zijn grotendeels SBS6 programma´s. Dat lijkt een bewuste keuze, maar is het zeker niet. Ik noem het puur toeval.

4) Ondertussen in Nederland

Nou Humberto Tan en Luuk Ikink zijn weer herenigd. Niet eens op de late avond in een talkshow, maar in een spelprogramma. Nu moet ik zeggen dat ik wel gek ben op spelprogramma’s. maar ondertussen in Nederland? Dat is een niet voor mij weggelegd. Ik vond het echt een rommelig programma met geen duidelijke structuur.

Het zou een beetje moeten lijken op Ik hou van Holland. Maar het staan niet eens in de schaduw ervan. Sterker nog het is een soort nachtmerrie versie van Ik hou van Holland. Ik stoorde mij best wel aan Humberto. Hij is geen presentator voor een show als deze. De combinatie met Luuk is ook niet heel fijn om naar te kijken. Ik stoorde me er zelfs grotendeels aan.

Stak je er nog niets van op? Ja, dat was wel de bedoeling. Het is helaas niet helemaal gelukt voor mijn gevoel. Het was het allemaal net niet. Gewoon geen tweede seizoen meer van maken. Gewoon snel vergeten en niet teveel aan terugdenken. Het is het gewoon niet waard. Klein positief puntje voor Ondertussen in Nederland, er zijn nog drie slechtere programma’s.

3) De Gordon tegen Dino show

Iets aanpassen wat een ‘succes’ was, moet je niet doen. Gordon en Gerard Joling streden ooit tegen elkaar in een RTL-programma. Jandino was toen de presentator. Nu heeft hij de rol van Gerard overgenomen en is Jan Versteegh de presentator. Word ik daar vrolijk van? Nou nee, niet echt. Het is gewoon veel en veel te druk allemaal.

Nu zijn er vast mensen die er wel om konden lachen. Maar ik hoor niet bij deze groep mensen. Sterker nog ik sta er juist lijnrecht tegenover. Ik vind het jammer dat er ‘gesleuteld’ is aan het programma. Of het nog terugkeert bij SBS6 weet ik niet. Er zijn vast leukere programma’s om te maken. Dus SBS6, sla het maar heel snel over. Het is allemaal niet nodig, deze gekkigheid.

2) DanceSing

Ik blijf nog even bij SBS6. De zender kwam met een idee om een talentenjacht te maken waarin gedanst én gezongen wordt. Het moet bijna niet gekker worden. Het zag er allemaal vrij rommelig uit waarbij ik niet goed wist waar ik naar gekeken heb. Ik hield mijn aandacht er niet heel goed bij. Het zou dé talentenjacht worden waar over gesproken zou gaan worden.

Nou het werd wel een talentenjacht waar over gesproken werd. Alleen niet in de goede zin van het woord. Het was een behoorlijke flop. Er zijn al zoveel talentenjachten. Deze was totaal niet onderscheidend genoeg. Het was een combinatie van verschillende andere talentenjachten waardoor het gewoon niet fijn was om naar te kijken. Ik heb maar één aflevering gekeken. Dat vond ik meer dan genoeg.

1) Beat The Box

Ik ben een echte fan van bordspellen. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hoorde dat er een televisieprogramma kwam over bordspellen. Ik zat klaar met een hapje en een drankje. Ik was een beetje hyper en hoopte op hét programma van 2019. Maar bij de eerste minuten was ik verbaasd. Waar zat ik nu naar te kijken? Naar mensen die bordspellen spelen? Nou nee dus, het was een heel raar programma.

De spellen waren totaal niet interessant om naar te kijken. Sterker nog, ik kende heel veel spellen niet eens. Voor iemand (zoals ik) die van bordspellen houdt, is het een schande. Het had zou mooi en fijn kunnen zijn. In plaats daarvan was het een grote flop. Ik heb mij dit jaar, 2019, nog nooit zo geërgerd aan het nieuw programma. Ik snap werkelijk het doel van Beat The Box niet. Het is gewoon zo slecht dat het toch op één is komen te staan. Maar of je daar als programma maker blij mee moet zijn?