Vijfde seizoen voor serie Mocro Maffia
Bron: Videoland

Vijfde seizoen voor serie Mocro Maffia

Geschreven door Pieter Jongsma

De serie Mocro Maffia krijgt een vijfde seizoen. Dat is bekendgemaakt tijdens de première van de seizoensfinale van het vierde seizoen de serie. Het vijfde seizoen van Mocro Maffia is in 2023 te zien bij Videoland.

Mocro Maffia tikte vorige week de 50 miljoen streams aan in Nederland. Het eerste seizoen van de Videoland Original verscheen in oktober 2018 en is inmiddels in acht landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië en België.

Het derde seizoen won een Gouden Kalf voor Beste Serie, werd genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring en won vorige week nog een #VideoAward voor Beste Video On Demand. Sinds het eerste seizoen van Mocro Maffia is Achmed Akkabi Creative Producer van de serie. Voor het vijfde seizoen draagt hij deze rol over aan Victor D. Ponten, die vanaf het tweede seizoen betrokken is als regisseur en schrijver.

“Allereerst had ik nooit durven dromen dat er ooit een seizoen 5 zou komen van deze serie, de dank gaat uit naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Victor zal het stokje van Creative Producer voor het komende seizoen van mij overnemen, zodat de cirkel mooi rond is. Bij seizoen 1 werd ik immers zelf ingebracht als nieuwe creative. Ik blijf wel betrokken als één van de schrijvers”, aldus Achmed Akkabi.