Winnaars 100% NL Awards bekend

Winnaars 100% NL Awards bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

Gisteravond zijn in Club Ziggo in Amsterdam de winnaars van de 100% NL Awards 2013 bekendgemaakt. Dit jaar zijn Ilse DeLange, Marco Borsato, Nielson & Miss Montreal en Niels Geusebroek door de luisteraars van 100% NL gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards.

Tijdens de live-uitzending van RTL Boulevard hebben de artiesten hun 100% NL Award in ontvangst mogen nemen van Maik de Boer. De uitreiking was ook te volgen op de radio in de ‘100% NL Awards Show’ op 100% NL. 

De 100% NL Award voor ‘Artiest van het jaar’ is voor Ilse DeLange. De zangeres is muzikaal sterker dan ooit, bovendien is ze na haar start als coach bij The voice of Holland en het nieuws dat ze samen met Waylon zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, uitgegroeid tot de absolute publiekslieveling.

Marco Borsato kreeg voor zijn album ‘Duizend Spiegels’ de 100% NL Award voor  ‘Album van het jaar’. De prijs werd in ontvangst genomen door de songwriter en producer van het album, John Ewbank. Marco kon zelf niet aanwezig zijn, omdat hij herstellende is van een TIA waar hij eind januari door werd getroffen.

Nielson & Miss Montreal sleepten de 100% NL Award voor ‘Hit van het jaar’ in de wacht. Met de zomerhit ‘Hoe’ behaalden zij de meeste stemmen. Niels Geusebroek werd door een zeer overtuigende meerderheid van de luisteraars gekozen tot ‘Nieuwkomer van het jaar’.

De 100% NL Oeuvre Award 2013 werd vorig jaar al uitgereikt. De heren van BLØF hebben in juni deze award mogen ontvangen voor hun gehele muzikale oeuvre van de afgelopen twintig jaar.

Programmadirecteur Roland Snoeijer: “Tijdens alweer de vijfde editie van de 100% NL Awards kunnen we terugblikken op een fantastisch jaar voor de Nederlandse popmuziek. Een jaar met vele grote Nederlandse radiohits en mooie albums. En een jaar waarin nog nooit zoveel mensen hebben geluisterd naar ’muziek van Nederland’ op 100% NL. Ik denk dat we eigenlijk best trots mogen zijn op wat er in de Nederlandse popmuziek gebeurt.”

Vorig jaar werden BLØF, Nick & Simon, Gers Pardoel en Nielson door de luisteraars van 100% NL gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards 2012.