Jan Smit presenteert Junior Songfestival

Jan Smit presenteert Junior Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma

Jan Smit is de nieuwe presentator van het JUNIOR SONGFESTIVAL. Vanaf het najaar van 2014 zal hij voor AVROTROS op zoek gaan naar jong muzikaal talent. Jan Smit: "Ik vind het ontzettend leuk dat ik voor dit programma ben gevraagd.

Hierin worden mijn twee passies gecombineerd: muziek maken én presenteren. Bij het ‘senior’ Songfestival ben ik al een aantal jaar betrokken als commentator. Des te leuker om nu ook betrokken te zijn bij de junior versie. Ik roep dan ook het jonge zangtalent van Nederland op om zich aan te melden via juniorsongfestival.avro.nl".

Het JUNIOR SONGFESTIVAL gaat het twaalfde seizoen in. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar schrijven zich voor het programma in met hun zelfgeschreven nummer en nemen het tegen elkaar op tijdens de halve finales en finale in september 2014. De uiteindelijke winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale.

Jan presenteert vanaf augustus 2014 de reports waarin de deelnemers vanaf de audities tot de live finales worden gevolgd. De kandidaten krijgen onder andere workshops van diverse artiesten, maken een eigen cd en nemen een eigen videoclip op. Daarnaast presenteert Jan Smit de liveshows op zaterdag 13, 20 en 27 september, vanaf 18.55 uur op live op Zapp/Nederland 3. De winnende act zal op zaterdag 15 november Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale op Malta.

Al honderden jonge zangers en zangeressen tussen de 10 en 15 jaar hebben zich met een zelfgeschreven liedje opgegeven. Dit kan als solist of samen met een groepje van maximaal vijf personen. De inschrijving loopt nog tot zaterdag 1 maart via juniorsongfestival.avro.nl.

Cordaid Kinderstem
Het Junior Songfestival werkt ook dit jaar samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en smsopbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live-shows worden geschonken aan dit goede doel. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. In ontwikkelingslanden krijgen veel kinderen niet de kans naar school te gaan, laat staan dat er naar hun talenten wordt gekeken, zoals dat in Nederland kan. Tijdens de finales laten de finalisten hun stem horen, waarmee zij een stem geven aan de toekomst van kinderen in ontwikkelingslanden. Door het dragen van een vriendschapsbandje kunnen alle kinderen laten zien dat zij Cordaid Kinderstem steunen. Voor meer informatie hierover en over Cordaid Kinderstem ga naar: stemvoordetoekomst.nl