Margreet Spijker neemt afscheid van RTL Nieuws

Margreet Spijker neemt afscheid van RTL Nieuws

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Margreet Spijker stopt als anchor van RTL Nieuws. Na bijna 16 jaar op de redactie te hebben gewerkt, in het verleden als verslaggever, eindredacteur en researcher en later als presentator, gaat Margreet zich nu op nieuwe doelen richten. Haar laatste uitzending is op 29 maart. Reden voor het vertrek van Margreet is dat de hoofdredactie een nieuwe weg inslaat met het nieuws.
Citaten

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws : “De afgelopen jaren heeft Margreet een belangrijke en gezichtsbepalende rol gespeeld bij RTL Nieuws. Niet heel lang na de start van ons nieuwsbedrijf heb ik Margreet leren kennen als een bevlogen journaliste die een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan RTL Nieuws, Editie NL en RTLZ. Ik heb respect voor haar inzet en ben haar daarvoor oprechte dank verschuldigd.”

Margreet Spijker: “Heel jammer dat het stopt voor mij. Ik vind het fantastisch om het nieuws te presenteren. Ik kijk straks terug op een prachtige periode van journalistiek werk in de spotlights. Het was enerverend om journalist en presentator te zijn op de verschillende redacties en in de studio`s van RTL Nieuws. Mijn collega`s ga ik missen.”