Margreet Spijker naar WNL

Margreet Spijker naar WNL

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Goed nieuws voor presentatrice en journaliste Margreet Spijker. In het nieuwe televisie seizoen zal ze aan de slag gaan voor WNL. De oud-nieuwslezeres van RTL Nieuws zal, onder andere, te zien zijn in het programma WNL op zondag. Dit wordt nu nog gepresenteerd door onder andere Sandra Schuurfhof, Paul Jansen en Janneke Willemse. Dit drietal zal in het nieuwe seizoen niet meer voor vast te zien zijn bij WNL.

Ook bij WNL moet er bezuinigd worden. Daarom is er besloten om met 1 presentatrice te werken. Het budget is gehalveerd, laat Bert Huisjes, hoofdredacteur van WNL, weten.

Margreet Spijker laat in een eerste reactie weten "Het is fantastisch dat ik bij WNL aan de slag kan. Ik verheug me erop om weer in de journalistiek te gaan werken en voel me bevoorrecht om televisie- en radioprogramma`s te mogen presenteren. Ik ga me inzetten om goede programma’s te brengen en ben ontzettend blij met deze mooie kans."

Het ontslag bij RTL Nieuws kwam voor Margreet als een volkomen verrassing. RTL Nieuws wilde een nieuwe weg inslaan, zonder Margreet. Ook de kijkers van RTL Nieuws hebben verbaasd gereageerd.

Op 28 maart 2014 presenteerde Margreet voor het laatst voor het RTL Nieuws.