Nieuwe aanpak Bonje met de Buren bij SBS6

Nieuwe aanpak Bonje met de Buren bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Bonje met de Buren, dat voorheen te zien was bij RTL4, verhuist in mei naar SBS6. Een verrassend, maar ijzersterk duo presenteert dit seizoen het programma dat burenruzies oplost: Patty Brard en Jochem van Gelder. De verhuizing van het succesvolle programma naar SBS6 en het nieuwe presentatieduo zijn niet de enige veranderingen voor Bonje met de Buren, ook het programma zelf heeft wijzigingen ondergaan.

De buren hoeven niet meer samen een case in te sturen. Slechts één van de buren schakelt hulp in van het programma, waarna Jochem en Patty bemiddelend optreden. Nadat het verhaal van de ene buur is gehoord, wordt de andere buur door Jochem of Patty verrast met een draaiende camera. Of deze bereid is zijn verhaal te doen en mee te werken maakt het nu extra spannend. Vanaf woensdag 7 mei kunnen kijkers meegenieten van het resultaat van het vernieuwde Bonje met de Buren – het is vanaf dan elke week te zien om 21:30 uur bij SBS6.

René Oosterman, zendermanager SBS6, is erg blij met het nieuwe presentatieduo en het aangepaste programma: ”Bonje met de Buren wordt spannender doordat Jochem en Patty mensen met een bezoek gaan verrassen en dan weet je maar nooit hoe de reactie gaat zijn. De combinatie van Jochem en Patty heeft velen doen verbazen maar in de praktijk blijkt het erg goed te werken. Patty heeft haar hart op de tong liggen en Jochem zorgt zo af en toe voor de nodige nuancering.”

Opnames
De opnames van Bonje met de Buren zijn in volle gang, Patty en Jochem reizen dwars door Nederland om te helpen bij burenruzies die vaak al jaren spelen. “Wij gaan niet weg voordat het weer gezellig is”, laat Patty weten. “Een van de bonjes eindigde bijvoorbeeld met alle buren op straat aan een picknicktafel, het was echt gezellig”. “Het is fijn om na een intensieve draaidag te proosten met alle buren op de goede afloop”, vult Jochem aan.

Verschillende cases
Een grote variatie aan burenruzies komt voorbij: vaak is geluidsoverlast een probleem, maar ook zijn er ruzies waarvan de oorspronkelijke oorzaak amper te achterhalen is. Bijvoorbeeld mot over eigendom, zoals het gebruik van grond rondom het woonhuis of echt wegpestgedrag. De eer om aan te bellen bij de nietsvermoedende buurman wisselen Jochem en Patty af, natuurlijk in de hoop dat deze de camera en presentator binnenlaat en zijn kant van het verhaal wil vertellen.

Bonje met de Buren
Vanaf woensdag 7 mei wekelijks om 21:30 uur bij SBS6.