SBS6 begint aan spannende misdaadserie De Jacht

SBS6 begint aan spannende misdaadserie De Jacht

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond is de première van de nieuwe spannende misdaadserie De Jacht op SBS6. In de nieuwe misdaadserie van de familiezender maakt rechercheur Lea Smid (Loes Haverkort) samen met ex-forensisch psycholoog Thomas de Wolf (Fedja van Huêt) jacht op seriemoordenaars.

De Jacht begint als in het bos het lijk wordt gevonden van een jonge vrouw. De zaak wordt toegewezen aan de doortastende, jonge rechercheur Lea Smid. De vreemde houding waarin de jonge vrouw ligt, maakt dat Lea Smid ex-forensisch psycholoog Thomas de Wolf inschakelt.

Lea Smid en Thomas de Wolf blijken samen een sterk duo te zijn, waarvan de methoden en de aanpak nogal eens afwijken van het normale politieonderzoek. De eerste twee afleveringen van de nieuwe serie De Jacht gingen afgelopen najaar in voorpremière tijdens het Nederlands Film Festival.

De Jacht is een nieuwe maandagavond-titel van SBS6, die sinds de komst van de Champions League naar de zender van haar maandagavond haar drama-avond heeft gemaakt. De series Danni Lowinksi en Dokter Tinus moesten wijken van de woensdagavond vanwege de voetbalwedstrijden.

“De dramaseries Danni Lowinksi en Dokter Tinus verhuizen naar de maandag, dat wordt onze vaste drama-avond”, liet SBS-baas Peter Lubbers in juni 2015 weten. Inmiddels zijn de SBS6-kijkers gewend aan de drama-avond op maandag en kijken vele naar de series Danni Lowinksi en Dokter Tinus.

De Jacht zou wel eens een nieuwe succesvolle SBS6-titel kunnen worden. Naast Danni Lowinksi en Dokter Tinus hebben ook Celblok H en Bureau Raampoort zich bewezen op de maandagavond van SBS6. De familiezender zou met De Jacht nog een succesvolle serie in huis kunnen hebben.

De bloedstollende serie is een Nederlandse remake van de succesvolle Deense serie Den som dræber (Those who kill). Naast Van Huêt en Haverkort spelen ook Mark Rietman, Nasrdin Dchar, Sallie Harmsen en Maria Kraakman een rol in de serie. De regie is in handen van Will Koopman.

Dubbele afleveringen van De Jacht zijn vanaf vanavond, 23 mei, om 20:30 uur te zien op SBS6.

Bekijk De Jacht op TVblik.nl/de-jacht