Katja Römer–Schuurman naar de NCRV

Katja Römer–Schuurman naar de NCRV

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanaf 1 september gaat Katja Römer – Schuurman voor de NCRV televisieprogramma’s maken en presenteren. Ze tekent in eerste instantie een overeenkomst voor twee jaar. Voor het nieuwe omroepbedrijf KRO-NCRV zal Katja programma’s gaan presenteren voor alle drie de netten. Tevens zal de presentatrice en actrice te zien zijn in dramaproducties.

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO-NCRV: “Katja is een prachtige aanvulling op de presentatoren die nu bij de NCRV programma’s maken. Ze heeft een brede interesse, de nodige lef en de juiste ervaring, zowel als maker en als presentatrice; van acteren tot haar werk voor goede doelen. Katja is betrokken bij alles wat ze maakt en bij de mensen die zij door haar werk mag ontmoeten. Ik ben enorm trots dat wij met elkaar de komende tijd aan de slag gaan om nog meer mooie, nieuwe en eigentijdse programma’s te maken voor de NCRV. Op dit moment hebben we een aantal concrete ideeën die de komende periode verder worden uitgewerkt."

Katja Römer – Schuurman: “Ik ben heel enthousiast over mijn samenwerking met de KRO-NCRV. We delen de ambitie om programma's te maken die zowel entertainen als inhoudelijk interessant zijn. Daarnaast voel ik me aangetrokken tot de open zoektocht van beide omroepen op het brede levensbeschouwelijke vlak. In de gesprekken die we hebben gehad over plannen en dromen voor de toekomst zaten we direct op één lijn. Dat maakt dat ik me enorm verheug op deze nieuwe stap in mijn leven.”

Katja Römer – Schuurman (19 februari 1975)
Van optreden voor gillende pubers met Linda, Roos en Jessica tot het interviewen van politici voor het BNN programma Lijst0 en de titelrol spelen in Theo van Gogh's Medea: Katja's carrière is er één van uitersten. Katja Schuurman brak bij het grote publiek door met haar rol in Goede Tijden Slechte Tijden waarna haar carrière een vlucht nam en ze hoofdrollen speelde in films als Oesters van Nam Kee, Costa en Interview, waarvoor ze een Gouden Kalf nominatie ontving.

Op televisie speelde Katja onder andere in de series All Stars, Medea, Single, Charlie, Van God Los en Divorce, presenteerde ze programma’s voor Net5, TROS en RTL4 en reisde ze de hele wereld over voor haar programma’s op BNN. Naast actrice en programmamaker is Katja oprichter van Return to Sender, waarmee ze de lokale economie in de armste gebieden van de wereld stimuleert door bijzondere en eerlijke producten uit die gebieden in Nederland te verkopen. Recent heeft ze samen met Tara Elders en Bibi van der Velden de Fairtrade sieradenlijn Sam&Haas gelanceerd.