Jochem van Gelder kan leren van Patty Brard

Jochem van Gelder kan leren van Patty Brard

Geschreven door Daniël Schalk

Jochem van Gelder kan het prima vinden met SBS6 collega Patty Brard met wie hij samen het SBS6-programma Bonje Met De Buren gaat presenteren. Pikante uitspraken van Patty Brard over het voormalige Praatjesmakers-gezicht heeft hij van zich afgeschud, vertelt hij in het AD.

Patty Brard had voor de opnames niet veel zin om burenruzies met Jochem van Gelder op te lossen en achtte het presentatie duo veel te oud voor het tv-programma bij SBS6. Jochem had minder bedenkingen over de nieuwe samenwerking, “Ik zag wel mogelijkheden in zo’n rare combinatie”, vertelt hij in het AD, “We zijn tegenpolen die van elkaar kunnen leren.”

“Ik ben veilig opgegroeid, rustig, nuchter en relativerend. Patty heeft een wilder leven gehad, vaak haar hoofd gestoten, is een paar keer getrouwd geweest en failliet gegaan. Ik ga zonder uitzondering uit van het positieve in mensen, omdat er altijd een reden is voor frustraties of verdriet. Mijn rechtdoorzee-collega ziet eerder of iemand de kluit bedondert. Daarin kan ik behoorlijk naïef zijn. Ik word in het programma ingezet als men bang is dat een deur niet opengaat. Hahaha, de ‘ideale schoonzoon’ wordt eerder binnengelaten dan Patty: een vrouw over wie je óf laaiend enthousiast bent óf bij wie je direct de deur in haar gezicht dichtslaat.” zegt Jochem van Gelder.

Bonje Met De Buren is vanaf 7 mei te zien op SBS6 met Jochem van Gelder en Patty Brard.