Jochem van Gelder maakt ode voor Sinterklaas

Jochem van Gelder maakt ode voor Sinterklaas

Geschreven door Daniël Schalk

Jochem van Gelder heeft na veertien jaar weer een Sinterklaasnummer gemaakt. Na het Sinterklaasalbum Wild Geraas in 2001 en Wild Geraas 2 in 2003 besloot de SBS6-presentator een nieuw Sinterklaasnummer te maken. Het nieuwe nummer is een ode aan Sinterklaas.

Veertien jaar geleden zong Van Gelder samen met Sinterklaas een aantal nummers over het Sinterklaasfeest. Ook stonden de twee albums vol met liedjes over Zwarte Piet, de knecht van Sinterklaas. Het nummer Dat is Sinterklaas is totaal anders en gaat alleen over Sinterklaas.

Jochem wil met zijn nieuwe Sinterklaasnummer onder de aandacht brengen waar het Sinterklaasfeest echt om gaat. “Een ode aan Sinterklaas, want door de hele discussie over de Pieten zijn we vergeten om wie het gaat: namelijk Sinterklaas”, laat de presentator aan Shownieuws weten.

Om dezelfde komen er ook geen Pieten in de videoclip voorbij. “Daarom in mijn clip geen Pieten en zelfs geen Sinterklaas, maar verschillende types die de Sint toezingen”, vervolgt hij. “Bij de nationale intocht in Meppel zal ik op verschillende plekken optreden en natuurlijk ook dit nummer zingen.”

Jochem van Gelder is vooral bekend als presentator. Hij begon in 1989 met het presenteren van Disney Club, daarna volgende onder meer Mensen kijken en Willem Wever. Zijn grote doorbraak kwam met het programma Praatjesmakers, dat hij van 2000 tot en met 2010 maakte voor de NCRV.

In 2010 vertrok Van Gelder bij de NCRV om vervolgens in 2012 aan de slag te gaan voor SBS6. Bij SBS6 maakte hij de programma’s Alles Kids, Pas Oplichters! en Bonje Met De Buren. Momenteel is hij te zien als presentator van de SBS6-programma’s Lachen om Home Video’s en Waarom Wachten?

Bekijk hieronder de videoclip van Dat is Sinterklaas van Jochem van Gelder:

https://youtu.be/hzkK3i2hHqw