Patty en Jochem terug bij SBS6 met Bonje met de Buren

Patty en Jochem terug bij SBS6 met Bonje met de Buren

Geschreven door Pieter Jongsma

Zondag 26 april start een nieuwe reeks van Bonje met de Buren bij SBS6. Patty Brard en Jochem van Gelder gaan dan opnieuw het land in om te bemiddelen bij burenruzies. De hulp van Bonje met de Buren is vaak de laatste hoop die buren hebben.

Net als vorig jaar heeft slechts één van de buren het programma ingeschakeld voor hulp en blijft het telkens weer spannend of Patty en Jochem de andere buren kunnen overtuigen om samen tot een oplossing te komen. 

Vaak ligt de oorzaak van een burenruzie bij een slechte communicatie of onbegrip over een bepaalde situatie. “Mensen vergeten soms waar een ruzie in eerste instantie over gaat”, zegt Patty. “Als je even doorvraagt blijken er zoveel diepere lagen te zijn. Zo waren we bij buren die last hadden van geluidsoverlast van de buurman. Eerst leek een nieuwe vloer de oplossing. Maar uiteindelijk bleek die man gewoon vreselijk eenzaam te zijn en kwam de overlast van zijn bijzondere gasten die hij over de vloer haalde voor wat gezelschap.”

Jochem vertelt dat het een kick geeft wanneer hij en Patty echt wat kunnen betekenen voor een buurt: ”Ook dit jaar willen we pas naar huis als het weer gezellig is. Bij een van de bonjes ontstond er na afloop zelfs een straatfeest inclusief polonaise. Als we dan ook nog, wanneer we weer thuis zijn, een berichtje krijgen dat de buren samen uit eten zijn, weten we zeker we goed werk hebben verricht.”

Dat de burenruzies meestal diepgeworteld en niet makkelijk op te lossen zijn, blijkt wel uit de verhalen van Patty en Jochem over de gebeurtenissen tijdens de opnames. Patty: ”Ik trof tijdens de opnames een buurman die altijd al zei dat als ik langs zou komen hij echt niet mee zou werken. En inderdaad, hij sloeg zo de deur voor mijn neus dicht! Maar uiteindelijk is het toch gelukt om het gesprek met hem aan te gaan en tot een oplossing te komen.”

In de eerste nieuwe aflevering van Bonje met de Buren zien we een ruzie waar de buren onder één dak wonen. Ze betichten elkaar ervan dat ze nog geld krijgen van de ander. Ze delen de energierekening en de riolering, hebben ruzie over de kosten en gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Zondag 26 april is te zien of het Jochem en Patty wederom lukt om de bonje op te lossen en het woonplezier van de buren te herstellen.

Bonje met de Buren, Zondag 26 april, 21:30 uur bij SBS6
Bonje met de Buren wordt geproduceerd door Talpa.