PowNed wil zich aansluiten bij de VPRO

PowNed wil zich aansluiten bij de VPRO

Geschreven door Daniël Schalk

PowNed heeft voorgesteld om zich aan te sluiten bij de VPRO maar de VPRO weigerde het voorstel van PowNed, dat heeft VPRO-directeur Lennart van der Meulen laten weten in een mail aan zakelijk directeur Roeland Mackloet van PowNed. “Op basis van de programma’s is samenwerking by far niet vanzelfsprekend. En voor een puur technische samenwerking kunnen ze zich beter bij de NTR aansluiten.” laat VPRO-directeur Lennart van der Meulen weten aan NRC.

Het voorstel van PowNed is opmerkelijk omdat PowNed vindt dat andere omroepen als de VPRO te links zijn. Voorzitter Dominique Weesie ontkent de weigering van de VPRO en zegt tegen NRC, “Zo specifiek heb ik dat niet gehoord. We praten op dit moment met alle omroepen, verder is daar nog geen zinnig woord over te zeggen.” aldus Dominique Weesie.

In april bepaalt het Commissariaat voor de Media welke omroepen zendtijd krijgen in de concessieperiode 2016-2020 op basis van de ledentelling. Het kabinet stelt dat de kleine aspirant-omroepen PowNed en WNL mogen blijven, als ze genoeg leden hebben, maar dat ze zich moeten aansluiten bij een grote omroep. PowNed heeft de benodigde 50.000 leden. “We zoeken geen fusiepartner, maar een omroep waarmee we het kopieerapparaat en de loonadministratie kunnen delen.” zegt PowNed-voorzitter Dominique Weesie.