Verslaggever Tom Staal vertrekt bij PowNed

Verslaggever Tom Staal vertrekt bij PowNed

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

PowNed-verslaggever Tom Staal vertrekt per direct bij de omroep, dat heeft hij op Facebook laten weten. “Bij deze mensen. Ik ben klaar bij en met PowNed. Ik ben ze dankbaar voor de kansen, maar ik kan daar niet maken wat ik wil maken”, zegt de verslaggever van PowNed op Facebook.

Staal kan zich niet vinden in de opdrachten die hij krijgt van de omroep. Zijn laatste opdracht was de druppel. “Er werd verwacht dat ik ministers ging interviewen over de trui van Mark Rutte bij de Toppers. Toen was het klaar voor me”, vertelt hij tegen De Utrechtse Internet Courant.

De verslaggever vindt PowNed ‘kleuter TV’ geworden. “Ik heb PowNed laten weten dat ik klaar ben met deze kleuter TV, want dat is het helaas geworden bij PowNed, het is kleuter TV zonder ook maar een enkel doel. Ik hou van humor en harde journalistiek, maar het moet wel ergens over gaan.”

Tom werkte een dag in de week voor PowNed. “Ik had bij PowNed als zzp’er een overeenkomst voor een dag in de week. Soms had ik werk, vaak zat ik een dag niets te doen. Vreemd genoeg ben ik de afgelopen vijf weken één keer ingezet en dat was toen ik toch al voor ze in Turkije bij Ebru Umar zat.”

Hij vervolgt: “De andere dinsdagen zat ik thuis te wachten totdat de redactie belde met de mededeling dat ik ergens naar toe kon alleen dat gebeurde niet. Dat is een keer leuk, want je factureert gewoon het volledige bedrag. Een tweede keer kun je ook nog hebben, maar daarna wordt het vervelend.”

Staal heeft na zijn opdracht over de outfit van Mark Rutte bij de Toppers bij PowNed kenbaar gemaakt niet meer gebeld te hoeven worden. “Ik heb de directeur (Mackloet) en voorzitter (Weesie) laten weten dat ze me niet meer hoeven te bellen. Kom op zeg, het mag toch wel ergens over gaan?”

Bekijk alle programma's van PowNed op TVblik.nl