PowNed met wekelijkse compilatie-uitzending

PowNed met wekelijkse compilatie-uitzending

Geschreven door Daniël Schalk

PowNed keert in november terug op televisie met een wekelijkse compilatie-uitzending. PowNed zet vol in op online, met dagelijks reportages op hun website. Eigenlijk wil PowNed volledig de overstap maken van televisie naar internet, maar dat houdt de Publieke Omroep tegen.

“Zelf wil PowNed helemaal naar online. Ik snap die gedachte, maar dat is nu nog een te grote stap”, vertelde NPO 3-zenderbaas Suzanne Kunzeler onlangs in De Telegraaf. “De middenweg is dat zij doorgaan met nieuws online en dat daar wekelijks een compilatie van op tv komt.”

De NPO maakt nu bekend dat de compilatie-uitzendingen van PowNed op donderdag 1 november beginnen en daarna wekelijks te zien zal zijn. Het nieuwsprogramma is iedere donderdag om 22:20 uur te zien op NPO 3 en neemt het daarmee op tegen het praatprogramma RTL Late Night op RTL4.

“PowNed is onder een nieuwe naam De week van PowNed weer wekelijks te zien op tv. Zij gaan door online en daar komt wekelijks een compilatie van op tv, aangevuld met actuele onderwerpen”, aldus de NPO. Het populaire PowNews stopte vorig tv-seizoen en opvolger Studio PowNed was geen succes.

De week van PowNed is vanaf donderdag 1 november om 22:20 uur te zien op NPO 3.