Nieuwe familieserie met Jeroen Spitzenberger en Hadewych Minis

Nieuwe familieserie met Jeroen Spitzenberger en Hadewych Minis

Geschreven door Pieter Jongsma

Tussen Sinterklaas en Kerst 2014 zendt de VPRO dagelijks op Zapp de twintigdelige feel good dramaserie Vrolijke Kerst uit, geproduceerd door BosBros. Regie is in handen van Anna van der Heide, hoofdrollen zijn er voor Jeroen Spitzenberger en Hadewych Minis. De opnamen van Vrolijke Kerst starten vrijdag 7 maart.

In deze familieserie vol humor en emotie kunnen kinderen elke dag samen met hun ouders meeleven met het wel en wee van de familie Vrolijk, een gezin in crisistijd. Want wat doe je als je alles kwijtraakt en helemaal opnieuw moet beginnen?

De tienjarige Lucas, middelste kind van een rijk gezin, woont in een dure wijk in een groot huis, van alle luxe voorzien. Alles wordt totaal anders als Lucas, speurend naar zijn Sinterklaassurprise, een grote doos onbetaalde rekeningen vindt. Vader Maarten blijkt enorme financiële problemen te hebben en de familie raakt alles kwijt. Het gezin wordt uit huis gezet en vindt met hulp van hun werkster Nina onderdak in een oud kantoorgebouw tussen andere nieuwe armen.
Terwijl vader (Jeroen Spitzenberger) en moeder (Hadewych Minis) het moeilijk hebben met zichzelf en elkaar, en grote broer Thomas (15) en zusje Emma (7) vreselijk moeten wennen aan de nieuwe situatie, probeert Lucas er het beste van te maken met als hoogste doel: een Vrolijke Kerst voor de hele familie.

Het idee voor de serie is van Alexandra Penhryn Lowe, die samen met Anne Barnhoorn onder leiding van Tamara Bos aan het scenario werkte.