Best 24 heet vanaf maandag NPO best

Best 24 heet vanaf maandag NPO best

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf maandag 10 maart verandert de naam Best 24 in NPO Best. Uw vertrouwde programma’s, maar in een nieuw jasje. Net als alle andere themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) krijgt de zender de toevoeging NPO en een nieuwe huisstijl.

De manier waarop wij hedendaags televisie kijken en radio luisteren verandert. Tegenwoordig kijken we niet alleen programma’s en series op de buis, maar maken we ook gebruik van onze smartphone, tablet of computer. Dit is een belangrijke verandering in de wereld van de televisie en in de wereld van de themakanalen. De Nederlandse Publieke Omroep wil graag makkelijk vindbaar en herkenbaar zijn voor het publiek. Daarom zijn alle programma’s vanaf maandag 10 maart onder één noemer te vinden: NPO.

Nieuwe vormgeving
Om diezelfde reden verandert ook de huisstijl en de (muziek)vormgeving van het themakanaal. NPO Best wordt voorzien van een nieuwe logo in het rood en wit, waarmee de zender nog meer aansluit bij Nederland 1. Ook krijgt NPO Best een nieuwe muziekvormgeving, gebaseerd op oude omroep- en programmatunes, gespeeld door het Metropole Orkest.

Inhoudelijk verandert er echter niets aan de zender. U ziet nog steeds de mooiste series en programma’s van vroeger. Programma’s zoals Laat de Leeuw, Zeg ‘ns AAA, Onderweg naar Morgen, Barend & Witteman en vele andere Nederlandse tv-klassiekers. NPO Best brengt de hoogtepunten uit ruim zestig jaar Nederlandse televisiehistorie.

De themakanalen van de NPO
De nieuwe namen van de 8 themakanalen zijn:

-       NPO Best (Voorheen Best24)
-       NPO Nieuws (Voorheen Journaal24)
-       NPO Politiek/NPO Sport (Voorheen Politiek24 en Sport24)
-       NPO Cultura (Voorheen Cultura24)
-       NPO Doc (Voorheen HollandDoc24)
-       NPO 101 (Voorheen 101TV)
-       NPO Humor TV (Voorheen HumorTV24)
-       NPO Zapp Xtra  (Voorheen Zapp/Zappelin24)