Giel Beelen zoekt nieuwe Prins in derde seizoen De Beste Singer-songwriter van Nederland

Giel Beelen zoekt nieuwe Prins in derde seizoen De Beste Singer-songwriter van Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na het succes van de eerste twee seizoenen op tv, spetterende live-finales én uitverkochte concerten door het hele land gaat Giel Beelen weer op zoek naar De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Ook in het derde seizoen van het BNN/VARA-programma wordt gezocht naar singer-songwriters die hun eigen sound hebben en het publiek weten te raken. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen de titel ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’, maar ook gegarandeerde ‘air- en stagetime’, een ultieme prijs voor elke beginnende artiest.

Inschrijven kan nog tot en met vandaag, maandag 10 maart, via: http://www.debestesingersongwriter.nl/Inschrijven.11036.0.html

Net als in de eerdere seizoenen worden in de eerste afleveringen wekelijks singer-songwriters uitgenodigd in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar ze elk een eigen nummer spelen. Samen met Miss Montreal en Eric Corton kiest Giel de talenten die mee mogen naar de volgende ronden. Het belooft een volle zomer te worden voor de kandidaten: ook dit jaar worden de singer-songwriters uitgedaagd om aan de hand van thema's nieuwe liedjes te schrijven. Ze krijgen masterclasses van bekende artiesten en maken kans op grensoverschrijdende prijzen.

Giel Beelen: ‘Toen vorig jaar de finale afgelopen was, wist ik gewoon zeker dat er een derde seizoen moest komen. Er is zo veel talent in Nederland!’

Finalist van het tweede seizoen Maaike Ouboter wist de jury te emotioneren met haar auditienummer ‘Dat ik je mis’ en ontving hiervoor platina. De Beste Singer-Songwriter van 2013 Michael Prins bracht in oktober zijn debuutalbum 'Rivertown Fairytales' uit en staat nu in uitverkochte zalen als Tivoli en Paradiso.

Ook deelnemende singer-songwriters als Nielson, Angela Moyra, Rogier Pelgrim en Démira brachten cd’s uit.

‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ won in maart 2013 de TV-Beelden prijs voor Beste Nieuwe Format.