Spirit 24 is NPO Spirit

Spirit 24 is NPO Spirit

Geschreven door Pieter Jongsma

De manier waarop we televisie kijken en radio luisteren verandert. We maken steeds vaker gebruik van onze smartphone, computer of tablet. Om voor het publiek op elk toestel makkelijk vindbaar en herkenbaar te zijn, zijn alle programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep in de loop van 2014 onder één noemer te vinden: NPO.

NPO Spirit. Dit is de nieuwe naam van het levensbeschouwelijke on-demand platform van de Nederlandse Publieke Omroep. Vanaf vandaag vervalt de toevoeging ‘24’ en heeft NPO Spirit een nieuw jasje. Hierbij hoort ook een nieuw logo en bijpassende vormgeving.

NPO Spirit brengt dagelijks actuele berichten uit de wereld van levensbeschouwing, spiritualiteit, religie en diversiteit. Iedere dag worden de nieuwstelevensbeschouwelijke programma’s van de Publieke Omroepen toegevoegd aan het on-demand platform www.npospirit.nl, waardoor de kijker kan kiezen uit een groot en gevarieerd aanbod. Ook brengt NPO Spirit elke dinsdag om 15.00 uur op Nederland 2 een afwisselend programma van een half uur. De kijker wordt hierin volledig bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op levensbeschouwelijk gebied.

NPO Spirit gaat dagelijks op zoek naar de mooiste verhalen. De redactie maakt eigen reportages over actuele gebeurtenissen op het gebied van levensbeschouwing. Interviews met spraakmakende persoonlijkheden, intieme sfeerimpressies en binnenkijken achter de schermen van andere culturen: op NPO Spirit is het allemaal te zien.

Ook voor yoga is NPO Spirit hét adres: op www.npospirit.nl/yoga staat een uitgebreid aanbod aan yogaprogramma’s. Onder de heldere leiding van yogadocente Myrna van Kemenade kan de kijker oefeningen en hele sessies bekijken en er aan meedoen.

NPO Spirit: meer geloof, meer hoop, meer liefde.