Veronica van Hoogdalem nieuwe presentatrice Avro Junior Dance

Veronica van Hoogdalem nieuwe presentatrice Avro Junior Dance

Geschreven door Daniël Schalk

Veronica van Hoogdalem presenteert samen met Tim Douwsma het dansprogramma JUNIOR DANCE. Op zaterdag 10, 17 en 24 mei is de voormalig TMF-presentatrice te zien in de live-shows van het derde seizoen van JUNIOR DANCE.

Veronica is geen onbekende in de danswereld. Eerder presenteerde zij het online backstage programma van ‘So You Think You Can Dance’. Daarnaast deelt zij de passie voor dansen. Veronica: “In mijn tienerjaren heb ik altijd met heel veel plezier gedanst. Daarom vind ik het waanzinnig om nu mee te mogen werken aan een programma waarin jongeren hun passie voor dans laten zien!”

Veronica van Hoogdalem

In 2007 maakte Veronica haar debuut op de Nederlandse televisie met haar deelname aan het programma ‘F.A.B.S. Search for a Videomodel’ en werd uiteindelijk winnaar. Hierna werkte zij onder andere als host van de TMF Awards presenteerde, als backstagereporter voor het RTL5 programma ‘The Ultimate Dance Battle’ en als presentatrice van het spelprogramma ‘The pain game’ en ‘Veronica goes couchsurfing’.

Junior Dance 2014

Vanaf zaterdag 5 april tonen jonge dansers, in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar, als solisten, duo’s of groepjes van maximaal drie personen hun ‘moves’ aan het publiek. Van hip-hop tot klassiek of van streetdance tot Latin, alle dansvormen zijn toegestaan. Na acht weken pakken de zes overgebleven dance-acts uit met verrassende optredens in verschillende stijlen tijdens de spannende live-finale op zaterdag 24 mei. Dit is het eindresultaat van de wekenlange intensieve begeleiding van de coaches Shaker, Ingrid Jansen en Anna-Alicia Sklias.

Cordaid Kinderstem:

Junior Dance werkt dit jaar samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en smsopbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live shows worden geschonken aan dit goede doel. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. In ontwikkelingslanden krijgen veel kinderen niet de kans naar school te gaan, laat staan dat er naar hun talenten wordt gekeken, zoals dat in Nederland kan. Tijdens de finales laten de finalisten hun stem horen, waarmee zij een stem geven aan de toekomst van kinderen in ontwikkelingslanden. Door het dragen van een vriendschapsbandje kunnen alle kinderen laten zien dat zij Cordaid Kinderstem steunen. Voor meer informatie hierover en over Cordaid Kinderstem ga naar: stemvoordetoekomst.nl