7 dance-acts in de live-finale van AVRO Junior Dance 2014

7 dance-acts in de live-finale van AVRO Junior Dance 2014

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond zetten 7 dance-acts alles op alles in de spetterende live-finale van AVRO Junior Dance. Devanté, Jerenso, Katie, Luna-Isabella, Yinka, Noa en het duo Jordan & Sjoerd dansen nog eenmaal de sterren van de hemel om de jury en de kijkers thuis voor zich te winnen.

De grote finale van AVRO Junior Dance wordt gepresenteerd door Veronica van Hoogdalem en Tim Douwsma.

De afgelopen 7 weken toonden solisten, duo's of acts van maximaal drie personen in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar hun 'moves' in AVRO Junior Dance. Van hiphop tot klassiek of van streetdance tot latin, alle dansvormen waren toegestaan. Op zaterdag 24 mei pakken de 7 overgebleven dance-acts uit met verrassende optredens in verschillende stijlen tijdens de live-finale. Dit is het eindresultaat van de wekenlange intensieve begeleiding van de coaches Shaker, Ingrid Jansen en Anna-Alicia.

Finale-acts
- Devanté (13 jaar, uit Amsterdam) – dansstijl: hiphop / coach: Shaker
- Jerenso (11 jaar, uit Amsterdam) – dansstijl: streetdance-hiphop / coach: Ingrid
- Katie (11 jaar, uit Valkenburg –Zuid-Holland) – dansstijl: klassiek ballet / coach: Ingrid
- Luna-Isabella (11 jaar, uit Heerlen) – dansstijl: hiphop / coach: Shaker
- Yinka(14 jaar, uit Leiden) – dansstijl: modern / coach: Anna-Alicia
- Noa (14 jaar, uit Wormer) – dansstijl: modern / coach: Ingrid
- Jordan & Sjoerd ( 10 jaar & 11 jaar, uit Helmond) – dansstijl: Latin / coach: Anna-Alicia

Jury
De jury van de finale van AVRO Junior Dance 2014 bestaat uit:
- De vakjury, bestaande uit Sharon Doorson, Lucia Marthas en Vincent Vianen
- De kinderjury, o.l.v. AVRO Junior Dance 2013-finalisten Kyra en Trijntje
- De kijkers thuis

Backstage bij de finale
Via juniordance.avro.nl is zaterdag live te volgen hoe de kandidaten zich overdag tijdens de repetities, de kleding doorpas en de visagie voorbereiden op de show. AVRO Junior Dance 2013-finalisten Kyra en Trijntje doen backstage verslag en tijdens de uitzending is de greenroom te volgen via de livestream.

Cordaid Kinderstem
Junior Dance werkt ook dit jaar samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en smsopbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de live-show worden geschonken aan dit goede doel. In ontwikkelingslanden krijgen veel kinderen niet de kans naar school te gaan, laat staan dat er naar hun talenten wordt gekeken, zoals dat in Nederland kan. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Door het dragen van een vriendschapsbandje kunnen alle kinderen laten zien dat zij Cordaid Kinderstem steunen. Voor meer informatie hierover en over Cordaid Kinderstem ga naar: stemvoordetoekomst.nl

AVRO Junior Dance, Nederland 3 - 18.55 uur