Sandra Schuurhof helpt Nederlanders met financiële problemen

Sandra Schuurhof helpt Nederlanders met financiële problemen

Geschreven door Pieter Jongsma

Sandra Schuurhof presenteert vanaf 5 mei een gloednieuw dagelijks programma bij SBS6. In Geld maakt Gelukkig ontvangt Sandra, samen met deskundige panelleden, dagelijks drie Nederlanders die in acute geldnood zitten.

Met hun persoonlijke verhaal proberen ze niet alleen de sympathie te winnen van het publiek, maar ook de noodzaak van hun probleem duidelijk te maken. En die sympathie en noodzaak kunnen worden omgezet in keiharde euro’s. Iedere aflevering mag het publiek namelijk 10.000 euro weggeven. Geld maakt Gelukkig is vanaf 5 mei iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij SBS6.

Veel Nederlanders ondervinden de gevolgen van acute geldproblemen. De voorbeelden lezen we dagelijks in de krant: mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt en hun huis met verlies moeten verkopen, mensen die hun inkomsten zien teruglopen door de veranderende economie. Maar ook mensen die getroffen zijn door ziekte of domme pech, met alle financiële consequenties van dien. Voor alle kandidaten geldt: het is nu of nooit. Een bedrag tussen de duizend en tienduizend euro kan het verschil betekenen tussen verder wegzakken in de problemen en het maken van een nieuwe start.

Honderd keer honderd euro
Geld maakt Gelukkig biedt dagelijks drie deelnemers de helpende hand. In de studio vertellen ze hun verhaal aan 100 man publiek die ieder 100 euro te vergeven hebben. Ze maken kans op een geldbedrag van maximaal 10.000 euro. Nadat het publiek de drie verhalen heeft gehoord volgt een spannende stemronde: welk verhaal raakt ze het meest? Wie gunnen zij dit bedrag? Naar wie gaat die honderd euro? Het programma geeft een heldere en kritische kijk op de huidige stand van zaken in onze maatschappij; de verhalen zijn vaak schrijnend en emotioneel, dat maakt de keuze elke dag weer lastig.

Panel
De deelnemers worden kritisch aan de tand gevoeld door een deskundig panel dat wijze raad en financieel advies geeft, maar ook zorgt dat er geen vraag onbeantwoord blijft. Zo gaat niemand zonder hulp naar huis.

Geld maakt Gelukkig
Vanaf 5 mei 2014 dagelijks om 20.00 uur bij SBS6