NOS behoudt samenvattingen eredivisie

NOS behoudt samenvattingen eredivisie

Geschreven door Pieter Jongsma

De samenvattingen van het Eredivisie voetbal zijn de komende drie jaar te zien bij de NOS. Dat hebben Eredivisie Media & Marketing (EMM) en de NOS vandaag bekend gemaakt. Er is een overeenkomst gesloten met betrekking tot de seizoenen 2014/15, 2015/16 en 2016/17. De rechten op live verslag van Eredivisie wedstrijden via de radio maken eveneens onderdeel uit van de overeenkomst.

Frank Rutten, CEO van EMM: “De Eredivisie en de NOS hebben een langdurige en prettige relatie met elkaar en die zetten we met plezier de komende drie jaar voort. Voor de fans schept dit een duidelijk aanbod: voor alle live wedstrijden kan men terecht bij FOX Sports Eredivisie en voor de samenvattingen bij de NOS. We vertrouwen erop dat de fans deze combinatie zullen waarderen.”

Rutten vervolgt: “Dat we nu deze keuze hebben gemaakt onderstreept bovendien eens te meer dat we met onze vrij toegankelijke zender FOX werken met een plan voor de lange termijn, zoals vanaf de start altijd is benadrukt. FOX is pas zeven maanden in de lucht terwijl onze horizon 12 jaar verder ligt. Met FOX en FOX Sports werken we daarom met vertrouwen en onveranderde ambitie verder aan de toekomst.”

Jan de Jong, algemeen directeur NOS: “Het is mooi te merken dat iedereen het een goed idee vindt dat de samenvattingen van de Eredivisie bij de NOS blijven. De kijkers, maar ook heel EMM inclusief de clubs, de Eredivisie en FOX. Wij beschouwen dat als een groot compliment voor onze aanpak van het voetbal. Onze uitzendingen van de Eredivisie op zaterdagavond zijn succesvoller dan ooit. En NOS Studio Sport op zondagavond zeven uur hoort steevast bij de meest bekeken programma’s van de Nederlandse televisie. De kracht van ons merk is enorm.

De enige manier waarop de Nederlandse publieke omroep echt breed kan blijven is met het uitzenden van nieuws en sport. Daarmee bereiken we heel Nederland. Echt iedereen. Het verwerven van de samenvattingen van de Eredivisie past perfect in die strategie. Niet alleen is deze competitie van groot journalistiek belang, tevens zijn dit soort aantrekkelijke programma’s onmisbaar in het duale bestel waarin we opereren. Overigens is hiermee het plafond wel bereikt. De komende jaren zullen we alleen maar minder geld aan voetbal gaan uitgeven. Ondanks alle bezuinigingen gaan we namelijk de nieuwsvoorziening van de NOS ontzien. Die vormt immers het kloppend hart van de publieke omroep.

Ik ben zo trots op de afdeling sport van de NOS. Dat kleine clubje mensen maakt een ongelooflijke hoeveelheid uitzendingen en levert continu hoge kwaliteit. En dat ook nog eens super efficiënt. Dat is ergens anders niet zomaar voorhanden. Bij ons zit het in het DNA. Het bewijs leveren we al vijftig jaar. Wij zijn FOX en de Eredivisie dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen en kijken ernaar uit om de samenwerking voort te zetten. Wat ons betreft voor de komende vijftig jaar!”