EBU met alternatieve Songfestival-show Europe Shine A Light
Bron: NPO / William Rutten

EBU met alternatieve Songfestival-show Europe Shine A Light

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Songfestival-organisator EBU komt na het cancelen van het Eurovisie Songfestival 2020 met de alternatieve tv-show Eurovision: Europe Shine A Light. Het programma is een initiatief van de NPO, AVROTROS en NOS en wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit.

De bedoeling van de EBU is om Europa met het tv-programma te verbinden. In de avondvullende show, die op zaterdag 16 mei in heel Europa wordt uitgezonden, zullen Songfestival-klassiekers door de inzendingen van 2020 in een nieuw jasje worden gestoken. Dat heeft de EBU bekendgemaakt.

Het bijzondere programma komt vanuit een studio zonder publiek. NikkieTutorials behoudt ook haar rol als online-host en zal rond het programma online content verzorgen. Ook Cornald Maas is van de partij. Hij zal voor AVROTROS tijdens de live-uitzending Nederlands commentaar verzorgen.

NPO 1 staat op 14 mei met een special van Beste Zangers ook alsnog in het teken van het Songfestival. Edsilia Rombley presenteert op 14 mei, de dag waarop de tweede halve finale had zullen plaatsvinden, een special van Beste Zangers. Onder andere Lenny Kuhr, Franklin Brown en Emma Heesters doen mee.