2 Meter Sessies op televisie bij FOX

2 Meter Sessies op televisie bij FOX

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf 23 maart 2014 gaat televisiezender FOX elke zondagavond rond 23.00 uur een nieuwe reeks van ‘2 Meter Sessies’, met Jan Douwe Kroeske, uitzenden. Het populaire muziekprogramma bestaat al ruim vijfentwintig jaar en ook in deze nieuwe serie zal het bewijzen nog altijd een ouderwets goed muziekprogramma te zijn.

Centraal in de serie bij FOX staan nieuwe opnames met nieuwsgierig makende artiesten. Zo is met de Amerikaanse singer/songwriter Damien Jurado een spannende ‘2 Meter Sessie’ opgenomen in een oud Amsterdams theater en speelt de Belgische rockband Triggerfinger werk van hun nog te verschijnen nieuwe album voor de camera’s van ‘2 Meter Sessies’.

Naast nieuwe registraties komt ook het rijke, in ruim vijfentwintig jaar opgebouwde 2 Meter Sessies-archief uitvoerig voorbij, met nooit eerder vertoonde beelden en spraakmakende anekdotes. Het archief bevat inmiddels meer dan vijfhonderd video-opnames van onder anderen Coldplay, Aerosmith, Counting Crows, Radiohead, Beck, Elliott Smith en Eels.

Mark Bruitsman, Programmadirecteur van FOX International Channels Benelux, is verheugd over de samenwerking: “Authentieke en legendarische programma’s als de ‘2 meter Sessies’ verdienen een plek op de Nederlandse televisie. Ik ben dan ook supertrots dat Jan Douwe zijn muziekprogramma aan FOX toevertrouwt en wij de kans krijgen om dit fenomeen op onze zender te brengen."

Ook Jan Douwe Kroeske is enthousiast: “Na een korte stop op televisie was het voor ons niet meer dan logisch om ‘2 Meter Sessies’ voort te zetten bij FOX. Het werd in onze gesprekken duidelijk dat de zender FOX graag Nederlandse content in zijn programmering opneemt en ik ben blij dat ‘2 Meter Sessies’ bij die plannen past.”

Op het huidige online platform van ‘2 Meter Sessies’ (www.2metersessies.nl) zijn uiteraard de nieuwe afleveringen na uitzending terug te kijken, maar ook het archief, het eigen internetradiostation ‘2 Meter Radio’ en veel achtergrondinformatie hebben er een prominente plek.

2 Meter Sessies
Vanaf 23 maart elke zondagavond om 23:00 uur bij FOX.