Triggerfinger te gast bij ‘2 Meter Sessies’

Triggerfinger te gast bij ‘2 Meter Sessies’

Geschreven door Pieter Jongsma
Het Belgische rocktrio Triggerfinger heeft eind mei een sessie opgenomen voor het televisieprogramma ‘2 Meter Sessies’. Op zondag 29 juni gaat de registratie om 22.55 uur in première op FOX. Televisiezender FOX is in heel Nederland vrij te ontvangen door digitale TV-abonnees van onder meer Ziggo (kanaal 11), UPC (kanaal 11), KPN (kanaal 14), Caiway (kanaal 11) en Delta (kanaal 13).

Eind april kwam Triggerfinger met het album By Absence of the Sun op de hoogste plaats van de Nederlandse albumlist binnen. Hét bewijs dat het internationale succes van de band door de grote nummer 1-hit ‘I Follow Rivers’ nog maar het begin was. Zo was hun optreden in Paradiso op 3 mei jongstleden binnen een paar minuten uitverkocht en is inmiddels dan ook een show in de Heineken Music Hall opgenomen in het tourschema op 12 december 2014.

Op de opnamedag arriveerde Triggerfinger in opperste stemming bij het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, de karakteristieke opnamelocatie van de sessie. De sessie met Triggerfinger is nummer 1565 voor 2 Meter Sessies, het langstlopende muziekprogramma van Nederland. De altijd stijlvol geklede rockband was niet voor het eerst te gast in het programma: al in 2004, het jaar van hun debuutalbum, ontving presentator Jan Douwe Kroeske de mannen. In de inspirerende omgeving van Yvonne’s Vispaleis, pal naast het Zonnehuis-theater, praatte hij tien jaar na die eerste ontmoeting met de band over het grote succes, over de dynamiek tussen de leden en natuurlijk over de net opgenomen nieuwe sessie.