Liveshows ‘Everybody Dance Now’ van start

Liveshows ‘Everybody Dance Now’ van start

Geschreven door Pieter Jongsma

‘Everybody Dance Now’, dat elke week een van de best bekeken programma’s van de vrijdagavond is, gaat aanstaande vrijdag van start met de liveshows. In de afgelopen weken kon de kijker genieten van een enorme diversiteit aan dansacts. In de eerste halve finale verschijnen acht acts die zich eerder plaatsten tijdens de auditie afleveringen: The Legacy, Joshua, X-Gen, Mixed Generation, Harold Luya, The Majorzz, Hiphoplady en The Daddies.

Van deze acht bepaalt stemmend Nederland welke twee er doorgaan naar de finale op 18 april. Bovendien kan de jury in elke liveshow één green card weggeven die een plek garandeert in deze laatste uitzending. Op die manier strijden in de finale de meest entertaining dansacts van dit tweede seizoen om de geldprijs van 25.000 euro.

'Mixed Generation'
De naam van de groep verklapt al dat er verschillende generaties in deze groep dansen, zo is de jongste acht jaar en de oudste 23 jaar. ‘Mixed Generation’ bestaat uit maar liefst 28 dansers en is de grootste groep die in de liveshows van 'Everybody Dance Now' staat.

'Joshua'
De bijzonder getalenteerde 7-jarige Joshua verrast iedereen met zijn bijzondere popping moves. Hij stond in de top-3 van de ranking en wist zich zich daarmee direct te plaatsen voor de eerste liveshow. Als een ware superman zal Joshua vrijdag zijn entree maken.

'X-Gen'
Deze crew wordt geleid door Steve, een voormalig danser van niemand minder dan: Madonna. Met hun deelname wil X-Gen de house dance uit de jaren '80 weer op de kaart zetten. Bij de audities kregen zij een greencard van de jury, waarmee ze rechtstreeks in de liveshows terecht kwamen.

'The Legacy'
De ultieme droom van de twaalf meiden van ‘The Legacy’ is om te dansen in Las Vegas. Met hun strakke performance wisten zij een plek te bemachtigen in de liveshow, maar zijn ze goed genoeg om zich te plaatsen voor de finale en hun droom na te leven?

'The Majorzz'
Deze hechte hiphopgroep is wel wat gewend: vorig jaar stonden ze nog met Macklemore & Ryan Lewis op het podium in de Heineken Music Hall. Hun geheime wapen is Vanity, het enige meisje van de crew. Zij zal ook in de liveshow act een cruciale rol spelen. En de mannen hebben een verrassing voor iemand uit de jury...

'Hiphoplady'
'Hiphoplady' Dorée veroverde tijdens de ranking het allerlaatste ticket voor de liveshows van 'Everybody Dance Now'. Naast haar strakke popping technieken laat ze zien dat ze gevoelige acts met een verhaal neer kan zetten. Haar droom is al voor een deel in vervulling gegaan met het bereiken van de liveshows. Maar de liefde is dat wat zal overheersen tijdens haar eerste optreden. Zo speelt haar grote liefde en tevens topjudoka Roy Meijer een bijzondere rol in haar liveshowact.

'The Daddies'
Wat begon als een grap, is inmiddels een bloedserieuze zaak geworden voor ‘The Daddies’. Nadat ze hun kinderen achter zich lieten bij de ranking, kregen ze de smaak pas écht te pakken. De halve finale van aanstaande vrijdag wordt hun ultieme beproeving: zijn ze naast de vele kilo’s lichter inmiddels ook zo goed geworden dat ze een plekje in de finale weten te veroveren?

'Harold Luya'
Deze moderne getalenteerde danser imponeerde de jury tijdens de audities met zijn magische moderne moves. Hij wist een green card te bemachtigen en mocht daarmee direct door naar de halve finale. Als hij 'Everybody Dance Now' wint wil hij naar Amerika om daar les te krijgen van de beste choreografen.

vrijdag 28 maart tussen 20.30 uur en 22.30 uur.