Charly Luske, Krystl en Diggy Dex in vakjury Avro Junior Songfestival

Charly Luske, Krystl en Diggy Dex in vakjury Avro Junior Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De audities voor het 12e seizoen van het Avro Junior Songfestival gaan binnenkort van start. Uit de vele aanmeldingen zijn 80 acts geselecteerd die het tegen elkaar op nemen in de regionale audities.

De vakjury, bestaande uit zanger Charly Luske, producer Diggy Dex en singer/songwriter Krystl zullen de zelfgeschreven nummers van de kandidaten tussen 10 en 15 jaar beoordelen.  De presentatie van het Avro Junior Songfestival is dit jaar in handen van Jan Smit.

Vakjury
De vakjury bestaat dit jaar uit: Charly Luske, al eerder als jurylid aan het AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL verbonden. Krystl, bekend van de hits: ‘Golden Days’ en ‘Circles’ en producer Diggy Dex, tevens docent aan de Rockacademie in Tilburg. Zij zullen de 80 acts beoordelen en van commentaar voorzien. Daarnaast maakt de jury de keuze wie ze terug gaan zien tijdens de Finale Auditie. Dit is de laatste horde voor de kandidaten voordat de definitieve finalisten worden geselecteerd.

De 8 finale acts zullen aan de slag gaan met professionele producers, hun eigen videoclip maken en workshops van diverse bekende artiesten krijgen.

Cordaid Kinderstem
Ook dit jaar werkt het Junior Songfestival weer samen met Cordaid Kinderstem. De bel- en smsopbrengsten van het stemmen op de finalisten tijdens de liveshows worden geschonken aan dit goede doel.