Charly Luske en Edsilia Rombley in ‘Kerstfeest op de Dam’

Charly Luske en Edsilia Rombley in ‘Kerstfeest op de Dam’

Geschreven door Pieter Jongsma

De Dam in Amsterdam is voor het derde jaar op rij het toneel van muziekspektakel ‘Kerstfeest op de Dam’. Danny de Munk, Anita Meyer, Edsilia Rombley en Charly Luske zijn de artiesten die dit jaar het kerstverhaal vertolken namens de EO met klassieke en moderne (kerst)liederen. Daarnaast laten zij hun hart spreken door ieder een project van het Leger des Heils te bezoeken. Dit levert indrukwekkende ontmoetingen op, wat de BN’ers uiten met een persoonlijk lied op de Dam. De presentatie ligt wederom in handen van Bert van Leeuwen.

Kerstverhaal tot leven
Danny de Munk, Anita Meyer, Edsilia Rombley en Charly Luske brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen die passen bij het kerstverhaal. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Twee koren, een orkest en het publiek ondersteunen de artiesten daarbij. Tussen de optredens door lezen een cliënt van het Leger des Heils en een bekende Nederlander het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het eeuwenoude verhaal over de geboorte van Jezus toegankelijk voor een breed publiek.

Vernieuwing
Bert van Leeuwen presenteert ook dit jaar het 75 minuten durende EO-kerstprogramma. Nieuw is de rol van reporter die is weggelegd voor presentatrice Mirjam Bouwman. Zij doet verslag vanaf een andere locatie in Amsterdam. Daarbij organiseert de EO vóór de opnames starten vanaf 19.15 uur een swingend voorprogramma in de vorm van een sing-along met mystery guest.

Evenement en tv-uitzending
‘Kerstfeest op de Dam’ is dinsdagavond 24 december om 21.30 uur bij de EO te zien op Nederland 1. Op vrijdagavond 20 december wordt de tv-uitzending vanaf 20.00 uur opgenomen op de Dam in Amsterdam. Toegang tot dit bijzondere kerstconcert is gratis. Voorafgaand aan de opnames is er een swingend voorprogramma van 19.15-19.45 uur. Verdere informatie over ‘Kerstfeest op de Dam’ volgt op EO.nl/kerstfeestopdedam.