Klaas van Kruistum presenteert ‘Ik kom bij je slapen’

Klaas van Kruistum presenteert ‘Ik kom bij je slapen’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Je bent jong, staat midden in het leven en geniet van vrienden en familie. Ogenschijnlijk geen vuiltje aan de lucht. Maar ondertussen worstel je met een levensvraag waar geen antwoord op lijkt te zijn.

In het nieuwe EO-programma 'Ik kom bij je slapen' gaan de kandidaten niet bij een coach, maar al couchsurfend op zoek naar antwoorden. Presentator Klaas van Kruistum stuurt de kandidaten langs bijzondere logeeradressen en onverwachte gastheren en -vrouwen. Klaas: “Ik vind het heel leuk dat ik mensen, die echt worstelen met een dilemma, de kans kan geven om tot nieuwe inzichten te komen en een knoop te kunnen laten doorhakken.”

Het EO-programma ‘Ik kom bij je slapen’ was in 2013 al te zien op televisie in TV Lab op Nederland 3, tijdens TV Lab worden nieuwe programma’s uitgezonden en kiezen de kijkcijfers uiteindelijk het beste programma dat dan een vervolg krijgt. Het programma ‘Mijn 5000 vrienden’ met BNN-presentator Tim Hofman won TV Lab 2013, en is momenteel dagelijks te zien om 19:55 uur op Nederland 3 onder de naam ‘De Social Club’.

Ook het programma ‘Ali B en de 40 wensen’ uit TV Lab heeft een vervolg gekregen, het programma van de TROS is sinds afgelopen donderdag elke week te zien op Nederland 1. De eerste aflevering van ‘Ali B en de 40 wensen’ trok 999.000 kijkers. ‘Ik kom bij je slapen’ werd tijdens TV Lab gepresenteerd door Manuel Venderbos, hij moet het vervolg van het programma voorbij laten gaan want de EO heeft Klaas van Kruistum gekozen als nieuwe presentator.

Geen coach, maar couch

In 'Ik Kom bij je Slapen' zoeken twintigers en dertigers al couchsurfend naar antwoorden op levensvragen. De reis begint wanneer presentator Klaas van Kruistum een bos met sleutels van de logeeradressen overhandigt. In drie dagen tijd ontmoeten de kandidaten totaal verschillende mensen, die hen laten zien hoe zij in het leven staan. Ze geven hun logé nieuwe en confronterende inzichten mee. Aan het einde van de reis kiest de kandidaat een antwoord op zijn/haar persoonlijke vraag.

Bekijk hieronder de trailer van 'Ik kom bij je slapen' uit TV Lab.