Klaas van Kruistum naar KRO-NCRV

Klaas van Kruistum naar KRO-NCRV

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Presentator Klaas van Kruistum maakt de overstap van de EO naar omroepbedrijf KRO-NCRV. Hij wordt de nieuwe presentator van ZappLive.

Het populaire kinderprogramma ZappLive wordt na de zomer éénmaal per week uitgezonden op de zaterdagochtend. Daarnaast gaat Van Kruistum  een nieuw avontuurlijk programma ontwikkelen voor de woensdagmiddag op Zapp én versterkt hij het presentatieteam van het Nederland 3-programma De Rekenkamer.

Van Kruistum (37) werkt nu nog bij de Evangelische Omroep, waar hij sinds 2004 radio- en tv-programma's presenteert en het gezicht is van het bekende kinderprogramma Checkpoint dat meerdere malen in de prijzen viel.

Klaas van Kruistum ziet zijn overstap als een nieuw avontuur: "Ik heb een waanzinnige tijd bij de EO gehad, waar ik ze heel dankbaar voor ben. Na tien jaar bij dezelfde omroep, voel ik dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Ik krijg bij de KRO-NCRV kansen en mogelijkheden waar ik erg enthousiast over ben en veel zin in heb".

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO-NCRV is opgetogen over de komst van Klaas van Kruistum  "Ik ben enorm blij met de komst van Klaas. Hij is een enthousiaste presentator die kinderen en jongeren weet te raken. Bij de EO heeft hij een mooie staat van dienst, met aansprekende programma's  die mooie verhalen vertellen. Ik zie er naar uit om samen met hem mooie en inspirerende programma's te maken."

Arjan Lock, directeur EO: "Natuurlijk vinden we het erg jammer dat Klaas vertrekt bij de EO. We zijn trots op hoe we samen met hem Checkpoint hebben uitgebouwd tot een enorm populair kinderprogramma. Tot en met voorjaar 2015 blijft Klaas het gezicht van Checkpoint. Ook heeft Klaas op 3FM en in tv-programma's als Bestemming Onbekend en 3Onderzoekt laten zien dat hij een vakman is. We hadden de komende jaren graag ruimte gegeven aan zijn groei binnen bestaande en nieuwe EO-programma's. Nu hij kiest voor een nieuwe uitdaging bij KRO-NCRV kijken we dankbaar terug op onze samenwerking in de afgelopen jaren en wensen we hem veel succes."

De eerste uitzending van Zapplive met Klaas van Kruistum als presentator is op zaterdag 30 augustus 2014 op Zapp te zien.