Di-rect Week bij GIEL!

Di-rect Week bij GIEL!

Geschreven door Daniël Schalk

Van maandag 31 maart tot en met vrijdag 4 april is het Di-rect week bij Giel! Iedere ochtend staan de mannen van Di-rect: Marcel, Jamie, Spike, Bas en Vince bij Giel Beelen in de studio om een track van hun nieuwe album live te spelen.

Dit nieuwe album, dat op vrijdag 4 april uit komt, heet Daydreams in a blackout. Om de release te vieren, geeft Di-rect op vrijdag 4 april een exclusief optreden met publiek in de Wisseloord studio’s in Hilversum. Giel schakelt deze morgen vanuit de 3FM studio met de Wisseloord studio’s om het optreden op de voet te volgen.

Di-rect is een oorspronkelijk Haagse-band, op 12 mei 2001 verscheen hun debuutsingle ‘Just the way I do’, een paar maanden later verscheen hun eerste album met de naam Discover. Di-rect bestaat uit drummer Jamie Westland, gitarist Frans 'Spike' van Zoest, basgitarist Bas van Wageningen, zanger Marcel Veenendaal en toetsenist Vince van Reeken. De band begon in 2001 met leadzanger Tim Akkerman, na tien jaar verliet hij in maart 2009 de band en in november 2009 kwam Marcel Veenendaal erbij die de plaats van Tim Akkerman in nam.

Giel! is iedere werkdag te horen van 06.00 uur tot 10.00 uur bij de VARA op 3FM.