Muziekrecensie: DI-RECT – Soldier On

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Om de week recenseert Sebastiaan een nieuw nummer. Welke muziek is nieuw, welke muziek is goed of juist niet? Is het de moeite waard om naar te luisteren? Of is het beter om snel de radio uit te zetten wanneer je het hoort?

Deze keer staat de nieuwe single van DI-RECT centraal. Zij hebben een paar dagen geleden het nummer Soldier On uitgebracht. Het eerste wat mij opvalt is dat het geen typisch DI-RECT nummer is. het is een heel erg goed nummer om naar te luisteren. De stem van leadzanger Marcel is er één om verliefd op te worden. 

De instrumenten passen perfect bij het nummer. De klanken van de piano raken mij op een bijzondere manier. Ik vind het fijn dat DI-RECT eens een andere muziekstijl uitprobeert. Deze nieuwe stijl kan ik meer dan waarderen. 

Wanneer er op de achtergrond ook nog een koor voorbijkomt, is het nummer helemaal af. Dat doet het heel goed in een nummer. Soms kan het een nummer maken of breken. In het geval van Soldier On is het helemaal gemaakt. 

De videoclip vind ik heel bijzonder in elkaar gemaakt. Het doet mij meteen denken aan de videoclip Beautiful van Christina Aguilera. Het is een videoclip met een boodschap. Iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. Dat een band als DI-RECT zoiets neer zet, vind ik heel erg mooi. Dat laat zien dat zij echt een boodschap uitdragen met hun nieuwste single. 

Afgelopen vrijdagavond gaven Marcel en Spike als een sneak van Soldier On bij Jinek. Helaas duurde dat enorm kort, waarom is mij volledig ontgaan. Maar bij een paar seconden van het nummer was ik al verkocht. Toen wist ik al dat de nieuwste muziekrecensie over DI-RECT moest gaan. 

Hier wil ik naar blijven luisteren. Dat komt ook door de fantastische stem van Marcel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zijn stem één van de beste van ons land vind. Hij zou Nederland heel goed kunnen vertegenwoordiger op het Eurovisie Songfestival. Wie weet een idee voor 2021? Dat zou hij heel goed kunnen denk ik.