Dikke Dennis mag springen van SBS6

Dikke Dennis mag springen van SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

Dikke Dennis mag zaterdagavond gewoon van de duikplank springen in het SBS6-programma Sterren Springen, dit heeft SBS6 zaterdag besloten na een gesprek met de producent van Sterren Springen Eyeworks.

De deelname van Dikke Dennis was onzeker vanwege een paar dubieuze tatoeages op zijn lichaam waarover De Telegraaf schreef. Dikke Dennis heeft vrijdag in een verklaring gezegd dat hij echter niet meer achter het gedachtegoed van de omstreden tatoeages staat, waaronder die van een vuist die staat voor White Power. Vrijdag betuigde Dikke Dennis spijt, “Ik was toen vijftien jaar. Ik had vriendjes die die kant aanhingen. Ik ben radicaal gestopt met die vriendschap en ik ben mijn eigen leven gaan leiden. Als ik mensen pijn heb gedaan, sorry. Dat was niet de bedoeling.”

Een woordvoerster van SBS6 zei zaterdagmiddag dat de discutabele tatoeages geen belemmeringen vormen voor de deelname van Dikke Dennis aan Sterren Springen. “Sterren Springen is een entertainmentprogramma. Wij zijn ons ervan bewust dat Dikke Dennis een roerig verleden heeft. Het artikel in De Telegraaf van vrijdag gaat over serieuze zaken, maar die speelden zich wel ruim 30 jaar geleden af, toen Dennis nog een tiener was. Hij heeft hier vrijdagavond publiekelijk afstand van genomen. Wij hebben geen reden om te twijfelen aan zijn oprechtheid. Daarom zal Dennis zoals gepland zaterdagavond gewoon deelnemen aan Sterren Springen.”, aldus de woordvoerster van SBS6.