Recensie; Sterren Springen terug op tv!

Recensie; Sterren Springen terug op tv!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Sterren Springen is terug bij SBS6!

Maanden lang wordt er uit gekeken naar het nieuwe seizoen van Sterren Springen. SBS 6 haalt alles uit de kast om weer te scoren met dit programma. Dit is het tweede seizoen en wordt gepresenteerd door Gerard Joling en (nieuw dit seizoen) Kim Lian van der Meij.

Voor Kim Lian is dit haar eerste grote show wat ze voor SBS 6 mag presenteren. Nu is ze ook vaak te zien bij Shownieuws.  Naast de vernieuwing in de presentatie is er ook wat veranderd in de jury.

Juryvoorzitter is zoals vorig seizoen  Frans van de Konijnenburg. Daarnaast is oud zwemster Inge de Bruin te zien als vast jurylid. Een derde en laatste jurylid zal wekelijks veranderd zijn. In deze eerste aflevering is oud deelnemer van seizoen 1 van Sterren Springen, Ralf Machenbach, te zien als jurylid.

In totaal springen 16 Bekende Nederlanders (BN-ers) van de duikplank. Dit zal in vier afleveringen te zien zijn. In de eerste aflevering ziet de kijker 8 BN-ers springen. De kandidaten van de eerste aflevering zijn; Regilio Tuur, Dikke Dennis, Koen Verweij, Joey Spaan, Melisa Schaufeli, Sylvia Geersen, Femke Meines en Lucia Rijker.

De sprongen worden door de jury beoordeeld met een punten aantal. Daarnaast is er ook een stemvak die ook haar oordeel over de sprong mag geven. Dit samen opgeteld zorgt voor een ranking tussen de BN-ers.  Ook mag de kijker mee stemmen over de gemaakte sprongen.

De kijker thuis kan volop meepraten over Sterren Springen. Niet alleen de hashtag #Sterrenspringen is de hele avond trending tropic, ook de kandidaten zelf zijn onderwerp van gesprek op social media. Het lijkt daarop dat SBS6 weer een kijkcijferkanon in handen heeft op de zaterdagavond.

Het programma is goed in elkaar gezet. De kijker kan zien dat er veel aan gedaan is om alles goed in beeld te brengen. Niets is te missen, de camera en het licht lijken goed op elkaar te zijn ingespeeld. De spanning bij de kandidaten is goed af te lezen. Heel Nederland houdt bij elke sprong bijna letterlijk haar adem in.

Na alles sprongen en alle stemmen is er een eind ranking ontstaan. Sylvia en Femke hebben de minste stemmen en vallen direct af in deze eerste aflevering. Joey en Koen plaatsen zich direct voor de volgende ronde.

Na een jump-off, waar Dennis, Regilio, Melisa en Lucia aan meedoen, zorgt de jury er voor dat Dennis ook af valt. Lucia wordt bij Joey en Koen toegevoegd voor de volgende ronde.

Wat ook verrassend nieuw is, is dat de kijker nogmaals kan stemmen voor nog een BN-er in de volgende ronde. Regilio en Melisa maken beiden nog kans op een plek in de volgende ronde, de kijker kan tot aanstaande vrijdag haar stem uitbrengen. Of de kijker dit ook daadwerkelijk zal doen, is nog even de vraag.

Hiermee probeert SBS6 het programma levendig te houden voor de kijker, door er elke dag mee bezig te zijn.
Het lijkt er op dat SBS6 hiermee weer goud in handen heeft, maar dat moeten de kijkcijfers nog bevestigen. Het programma was tijdens de uitzending lang trending tropic op Twitter.

Of SBS6 dit ''succes'' vast weet te houden is de vraag, volgende week zaterdag start een nieuw programma op RTL4, Typisch Carlo & Irene en zal recht tegenover Sterren Springen te zien zijn. Spannende tijden voor beide zenders.

Sterren Springen is elke zaterdagavond te zien om 20.00 uur bij SBS6.