Publieke Omroep doet grote inkopen in Cannes

Publieke Omroep doet grote inkopen in Cannes

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft tijdens de internationale tv-beurs MIP in het Franse Cannes verschillende nieuwe programma's aangekocht. Het gaat hierbij om misdaadseries, natuurseries en enkele films.

Zo hebben ze onder andere de Australische miniserie Top of the Lake, de nieuwe Deense hitserie The Legacy en de politieke thriller Secret State weten te bemachtigen. 

Ook wisten ze de hand te leggen op nieuwe detectives serie's zoals Mayday, Hinterland, Shetland en Falco, die worden uitgezonden door de KRO. De EO kan komend najaar weer verder met het uitzenden van nieuwe natuurdocumentaires. Ze hebben het BBC-succes Life Story en Wild Brazil binnengehaald.

De NCRV heeft het kostuumdrama Death comes to Pemberly binnen gesleept. Deze serie is te zien in 2015 en gaat verder waar Pride & Prejudice van Jane Austen ooit eindigde. Ook heeft NPO The Legacy binnen gehaald, de serie word gezien als de langverwachte opvolgers van de eerdere Deense succes als The Killing en Borgen. Het familie-epos trok afgelopen najaar hoge kijkcijfers in het thuisland. De serie is in het najaar van 2014 te zien bij de NTR op Nederland 2.

De TROS komt weer met een nieuwe Vlaamse misdaadserie. De omroep heeft Salamander binnen gesleept. Secret State, de vierdelige reeks met in de hoofdrol Gabriel Byrne staat bij de VARA in de schema's voor begin 2015.

Ook heeft De Nederlandse Publieke Omroep een aantal nieuwe seizoenen binnen gesleept van Scherlock (seizoen 3) Downton Abbey (seizoen 5), Homeland (seizoen 4) The Borgias (seizoen 3), The Bridge (seizoen 2) en Call the midwife (Seizoen 3). Ook is seizoen 2 van Attenborough's ratiteitenkabinet te zien bij de NTR. Ook keert Louis Theroux terug met een nieuwe documentaire reeks. De bovenstaande programma's zullen te zien zijn eind 2014 of in 2015.

Ook heeft de NPO een aantal films aangekocht zoals Oscarwinnaar La grande belleza dat te zien zal zijn bij de VPRO. BNN gaat de film Springbreakers uitzenden, de VARA zend Prisoners uit. Nebraska word uitgezonden bij de VPRO net als Inside Llewyn Davis.