Kandidaat Project P wordt nu nóg erger gepest

Kandidaat Project P wordt nu nóg erger gepest

Geschreven door Daniël Schalk

De gepeste leerling van het Einstein Lyceum in Hoogvliet die meedeed met het pestprogramma ‘Project P: Stop Het Pesten’ van RTL5 wordt nu nóg erger gepest, dat heeft schoolgenoot Evelien laten weten aan het programma Nieuwsuur.

Het jongetje is nu helemaal de pineut, zegt Evelien, “De dag nadat alles uitkwam, alle commotie, gingen er de hele dag allerlei opmerkingen door de school. Mensen zeiden dan: ‘Ik ga RTL bellen.’ Of allemaal andere dingen over het jongetje.”

Het is momenteel het onderwerp van gesprek op de school in Hoogvliet, verteld Evelien. “In de klas hebben we er ook met leraren over gepraat en ze maken dat jongetje ook belachelijk, terwijl ze hem niet eens kennen.”, zegt de schoolgenote. “Dat jongetje is nu gewoon echt een slachtoffer.”

Afgelopen week ontstond er veel commotie rondom het programma van RTL5, het Einstein Lyceum vond de werkwijze van RTL5 en Skyhigh TV ongepast. De productie heeft laten weten nog steeds achter het programma te staan dat wordt gepresenteerd door Dennis Weening en Johnny de Mol. Het Einstein Lyceum heeft een rechtszaak tegen RTL5 en producent Skyhigh TV aangespannen.

De eerste uitzending van ‘Project P: Stop Het Pesten’ is maandag 28 april om 20.30 uur te zien op RTL5.