B&B Vol Liefde: Debbie is in de war
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Debbie is in de war

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Het was weer een bewogen week in de tweede week van B&B vol liefde. De verdeling tussen de kandidaten was deze week gelukkig wat beter, waardoor we van iedereen wat hebben kunnen zien.

Petri (59 jaar oud) uit Frankrijk

Deze week had Petri twee mannen nog op bezoek Olaf en Hans. Waar ik vorige week nog hoopte dat ze een beetje zou ontdooien, was dat deze week nog niet te merken. Wel hebben ze een uitstapje met zijn drieën gedaan, ze gingen namelijk naar de markt. Op de markt gedraagt Hans zich erg macho. Hij is aan het flirten met een Engelse marktverkoopster en wil alles kopen wat Petri graag wil hebben. Het lijkt wel alsof hij haar jaloers probeert te maken, misschien is dat zijn laatste idee om haar voor zich te winnen. Ik denk niet dat dit erg veel succes zal hebben. Petri geeft aan dat Olaf een betere luisteraar is, maar ze merkt wel dat Hans steeds meer zijn best doet om ook te luisteren. Hij heeft dus wel iets opgepikt uit het gesprek dat ze vorige week samen hebben gevoerd.

Later die dag moeten ze even zichzelf gaan vermaken als Petri bezig is met de gasten. Hans vermaakt zich door de kelder op te ruimen en te kijken wat hij daar allemaal tegen komt. De kelder wordt zijn toekomstige mancave, geeft hij zelf aan. Nou ik denk het niet. Ik denk dat hij gewoon thuis een mancave moet gaan maken, want met Petri gaat het helemaal niets worden. Olaf besteed zijn tijd ondertussen in de keuken waar hij zich toch het meeste op zijn gemak voelt.

Petri heeft bij haar dochter aangegeven dat ze niet gecharmeerd is van de tattoos van Olaf. Tijdens een date samen vraagt ze of hij nog meer tattoos heeft dan degene die ze kan zien. Hij geeft aan dat hij bijna helemaal onder de tattoos zit en verteld ook wat sommige betekenen. Zij snapt dat niet en ze heeft er ook niets mee. Olaf geeft aan dat hij zijn haar best kan veranderen als ze dat niet leuk vindt, maar aan die tattoos niets meer kan doen. Als ze terugkomen van de date heeft Hans ondertussen haar boom onder handen genomen. Het is alleen niet helemaal uitgepakt zoals zij had gewild. De boom moest geknipt worden, maar Hans heeft hem verpest. Ze reageert hier heel heftig op, wat ik weer erg overdreven vind. Hans is er ook helemaal niet blij mee, hij heeft met gevaar voor zijn eigen leven aan de boom gewerkt en krijgt niet eens een bedankje.

Hans en Petri gaan samen een gesprek aan waarin Petri zegt dat ze iemand zoekt die zichzelf kan vermaken, in Frankrijk of Nederland. Hij wil samen zijn met zijn partner en niet dan zelf nog een eigen leven hebben ergens anders. Op dat vlak klikken ze niet en ze besluiten dat het beter is als Hans naar huis gaat. Het is een doodlopende weg, omdat ze beide iets anders zoeken.

Dit einde was wel te verwachten en ik verwacht dat volgende week Olaf naar huis gaat. Ook al vind ik Olaf wel een leuke man voor Petri. Ik denk niet dat zij door de tattoos heen kan kijken. Ze zal zich daar toch aan blijven storen. Ik denk nog steeds niet dat Petri de liefde gaat vinden tijdens dit programma. Al ben ik ook nog erg benieuwd wat voor mannen er nog gaan komen.

Bram (30 jaar oud) uit Zweden

Bram begint deze week met nog steeds alleen Madelon, maar niet voor lang meer. Met Madelon kan Bram vooral goed praten als ze samen aan het werk zijn. Ze zijn al goed op elkaar afgestemd als ze samen poep gaan scheppen, er is hierbij geen ongemakkelijkheid. Toch zie ik nog steeds meer vriendschap dan echt liefde op dat vlak. Als volgende vrouw ontvangt Bram, Yamie-Lee.

Yamie-Lee zij is onderweg vanuit Nederland met het Openbaar Vervoer. Dat lijkt mij een aardige pittige reis en het is ook niet helemaal mogelijk om volledig met het Openbaar Vervoer bij Bram aan te komen. Hij moet haar komen ophalen bij de bushalte. Als verrassing heeft ze speciaal biertjes meegenomen om samen op te drinken. Het liefst zou ze dit samen doen, maar Bram vraagt aan Madelon of zij er ook bij komt zitten. Dan komt het gesprek op het koken. De dames besluiten samen te gaan koken, voor Bram is dat lastig want hij geeft niet graag de touwtjes uit handen.

Vervolgens is het wasdag, dat is natuurlijk al een hele onderneming met de wasmachine vanuit een museum. De dames besluiten hem weer te helpen, daar voelt hij zich bezwaard tegen maar hij vindt het ook fijn dat ze het doen. Tijdens het werken in de tuin heeft hij weer een 1 op 1 gesprek met Madelon. Yamie-Lee heeft zich even afgezonderd om een boek te lezen. Maar zij krijgt ook nog haar 1 op 1 date als ze samen naar de natuur gaan en daar een speciaal biertje drinken.

Bram is een gesloten persoon, die volgens mij ook veel heeft meegemaakt. Hij wilde vorige week ook al niets kwijt over zijn familie en hij vindt het allemaal maar lastig. Ik krijg lastig hoogte van hem. Ik zie wel dat hij zich steeds meer op zijn gemak voelt bij Madelon, maar dat kan ook zijn omdat zij er al heel de tijd is. Met Yamie-Lee moet dat misschien nog groeien. Ik ben ook wel benieuwd naar de andere vrouwen die nog gaan komen en zeker naar diegene die al in Zweden woont. Dat lijkt mij toch het meest praktisch, maar we gaan het vanzelf merken.

Walter (54 jaar oud) uit Frankrijk

Walter begint deze week nog steeds met de vriendinnen Anne en Claudia. En waar ik vorige week nog klaagde dat het teveel Walter was hebben we hem deze week in drie afleveringen gezien. Daardoor vond ik het precies goed te doen. Het is feest bij Walter, want Claudia is jarig. Het ligt misschien aan mij, maar ik heb nog nooit een volwassen vrouw zo blij gezien met haar verjaardag. Ze lijkt wel een kind die staat te dansen en springen omdat ze een jaar ouder worden.

Gelukkig heeft Claudia een cadeau, want zij mag met Walter op date. Dat is haar 1e date ooit, omdat ze heel lang is samen geweest met haar man. Ze gaan samen naar de waterval waar ze na een intiem gesprek vraagt of ze hem op de mond mag zoenen, dat wil hij niet, ze mag hem wel knuffelen. Oei beetje ongemakkelijk, maar ze lijkt daar ook erg tevreden mee te zijn. Hij spreekt tegen haar uit dat hij geen liefdesrelatie ziet tussen hen. Dat zal vast pijnlijk geweest zijn voor Claudia, maar ze laat het niet merken.

Er komt een einde aan de drie-eenheid van Anne, Claudia en Walter als Ingrid arriveert in de B&B. Walter herkent haar eerst niet als nieuwe deelneemster, hij denkt dat ze een gast is die aankomt. Hij bespreekt dit wel pas nadat hij haar uitgebreid heeft geknuffeld. Ik vraag mij dan af of hij iedereen knuffelt die daar op bezoek komt? Mocht je dus niet van knuffelen met de gastheer houden dan is deze B&B niets voor jou. Nu kan ik nog wel andere activiteiten ook opnoemen waarom de B&B van Walter niets voor mij is, maar ieder zijn ding. Anne neemt gelijk de leiding met Ingrid en neemt haar mee om haar slaapplek te laten zien. Dat vindt Walter vervelend, want hij had dat liever zelf gedaan. Ingrid komt echt over als veel te nuchter voor dit hele gebeuren. Ze danst niet zo uitbundig als de rest en is wat meer op haar hoede. Anne moet heel erg wennen aan dat er nu een nieuwe vrouw bij is, maar voor Claudia voelt het goed. Ze kan het goed vinden met Ingrid en ze voelt een klik.

Gelukkig stuurt Walter deze week ook eindelijk iemand naar huis. Hoewel hij geen liefdesrelatie met Claudia voor zich ziet, kan hij haar niet wegsturen. Hij heeft wel het gevoel dat er iets is tussen hen en zij voelt ook iets, dus ze wil ook blijven. Ergens heeft ze natuurlijk ook hoop dat het nog kan komen. En wie weet is dat ook wel zo, maar kijkt Walter graag nog even eerst of er nog iets beters langs gaat komen. Hij neemt vervolgens Anne mee voor een gesprekje en ziet dat ze gespannen zit. Laat dat nou niet door het gesprek komen, maar omdat Anne een rok aan heeft zonder ondergoed.  Ze moet wel een beetje gespannen zitten anders laat ze misschien iets teveel van zichzelf zien. Ook heel fijn om te weten voordat hij haar wegstuurt. Hij zoekt een partner voor een lange tijd die hem rust geeft en dat is zij niet. Je kan veel zeggen van Anne, maar echt veel rust geeft zij niet. Ze had het al aangevoeld en wilde anders voorstellen om vanavond weg te gaan.

Ik ben benieuwd hoe het verder allemaal gaat lopen. Het wordt in ieder geval rustiger, maar ik denk dat Ingrid te rustig is voor Walter. Met Claudia voelt hij het niet, maar die vind ik wel het beste bij hem passen. Misschien gaat het nog groeien tussen die twee. Of misschien komt er wel iemand die nog beter bij hem past, ik weet het niet. Claudia en Ingrid zijn misschien wat te stil en Anne was te druk. Als daar nu een vrouw komt die daar qua energie tussenin zit dan is dat waarschijnlijk perfect. Ik zag ook wel dat het met Anne niets ging worden, maar ik vind het ergens ook wel jammer dat Anne weg is. Zij bracht wel een beetje reuring en energie.  

Marian (68 jaar oud) uit Portugal

Bij Marian zitten nog steeds Olof en Jan. Olof is erg energiek en Jan totaal niet. Marian vindt ze beide charmant op hun eigen manier. Als het vogelhuisje moet worden opgehangen ziet Jan dit als zijn eigen project, maar zodra er gasten komen gaat hij zich gelijk als gastheer bemoeien met de ontvangst. Olof maakt vervolgens het project met het vogelhuisje af, wat hij erg vervelend vindt want waarom moet Jan helpen met het ontvangen van gasten?

Olof is een hele goede hulp voor Marian, hij zoekt allemaal klusjes die moeten gebeuren en laat zich van zijn goede kant zien. Jan is voornamelijk veel aan het praten. Marian vraagt de mannen om mee te doen met aquasport. Jan is daar helemaal geen fan van en doet mee omdat het moet. Olof doet wel leuk mee. Ik moet zeggen dat Jan niet echt aardig overkomt. Hij loopt te klagen en zich beter voor te doen dan Olaf. Marian ziet ook geen liefdesklik met Jan, maar ze vindt het nog te gezellig om hem weg te sturen.

Ik hoop heel erg dat Marian het volgende week niet meer te gezellig vind om hem weg te sturen. Jan verpest het een beetje voor de andere kandidaten en hij komt ook niet heel gezellig over. Het is ook wel duidelijk dat wij op tv een andere Jan zien dan Marian ziet. Zij vindt het zo gezellig, maar wij zien hem alleen maar klagen en uit de hoogte doen. Ik hoop echt dat hij snel weggaat, al zie ik ook geen liefdesklik met Olof. Toch loopt het met Olof een stuk gemoedelijker dan met Jan. Hopelijk klikt het beter met de volgende kandidaat.  

Leendert (68 jaar oud) uit Belgie

Bij Leendert begint het nog alleen nadat vorige week de twee vrouwen beide zijn opgestapt. Gelukkig is er nog wel 1 vrouw aanwezig bij Leendert. Zijn dochter komt bij hem op visite. Hij bespreekt met haar dat hij Loes erg leuk, sympathiek en aardig vond. Ik ben wel echt benieuwd welke Loes hij dan gezien heeft? Wij hebben haar alleen maar zien klagen over hem en zijn hond. Na het vertrek van zijn dochter is hij gelukkig niet lang meer alleen.

Thalia komt namelijk aan bij de B&B. Ze heeft gelijk een klik met Leendert, want ze valt op lange mannen. Leendert is precies wat zij zoekt. Ik zie echt geen liefdesklik tussen die twee, maar Thalia zegt dat ze nooit meer weggaat. Als hij haar weg zou sturen zou ze hem niet geloven. Dat belooft wat. Gelukkig heeft Thalia absoluut geen probleem met zijn hond, ze vindt de hond erg lief. Toch moet de hond thuis blijven als zij op een date gaan. Bij thuiskomst is de hond zo blij dat ze er weer zijn dat de hond per ongeluk Thalia een bloedlip geeft.

Tussen die twee heerst er zo’n goede klik dat ze een beetje hard van stapel lopen. In de avond liggen zij te praten op zijn bed en vallen zij samen in slaap. Als Leendert in de nacht wakker wordt is Thalia daar niet meer. Zij is teruggegaan naar haar eigen bed. Hij geeft bij haar aan dat hij dat vervelend vond, maar zij heeft er geen slechte bedoelingen bij gehad. Ze wil niet zo hard van stapel lopen en hem goed leren kennen. Ze stelt voor om even op stap te gaan om die negatieve sfeer los te laten. Ik merk aan Leendert dat hij het niet helemaal kan loslaten. Hij denkt volgens mij echt dat hij zijn droomvrouw gevonden heeft.  

Gelukkig wordt het onderonsje tussen die twee al snel onderbroken door de komst van Jorien. Een heel ander type dan Thalia, maar ik zie wel een goede klik tussen haar en Leendert. Ze heeft gelukkig ook niets tegen honden, dat is bij hem toch wel een vereiste na die vorige twee dames. Ze gaan met zijn alle op stap en de hond mag gelukkig ook mee. In de avond hadden Thalia en Leendert afgesproken om in de hottub te gaan. Lorien slaat even een keer over, ze heeft zin om vroeg naar bed te gaan met een boek.

Ik vind het echt lastig bij Leendert. Hij ziet volgens mij echt de ware in Thalia, maar dat gaat hem echt niet worden. Ik hoop niet dat hij zijn ogen sluit voor de rest. Lorien vind ik veel meer een partner voor hem en volgens mij komen er nog twee vrouwen dus misschien zit daar nog iets bij. Ik zou het Leendert wel heel erg gunnen. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat verlopen en of hij nog met meer dames samen in hetzelfde bed in slaap gaat vallen.

Joy (25 jaar oud) uit Spanje

Ik weet niet of het alleen aan mij ligt, maar ik heb niet zoveel met de zoektocht van Joy. Ik vind hem zich heel erg passief opstellen naar de dames die bij hem zijn. Dit samen met de opmerking dat hij op 1 vrouw specifiek wacht zorgt ervoor dat ik er gewoon al geen zin meer in heb om dit te volgen. Hij heeft zo duidelijk zijn ideale vrouw al “gevonden”. Dat ik het ook niet helemaal eerlijk vind voor de andere dames. Dan had ik het nog eerder gegund aan 1 van de B&B houders die zijn afgevallen en niet meedoen aan dit seizoen.

Goed laten we toch maar even verder gaan met wat er allemaal is gebeurd bij Joy deze week. Hij heeft nog steeds Babette en Zoë op bezoek. Babette stelt hem veel vragen, maar hij stelt helemaal niets terug. En dan kom ik weer op mijn vorige punt, hij is duidelijk niet in hen geïnteresseerd en daarom vraagt hij niets. Als zijn zus langskomt stelt zij wel de vragen die Joy niet stelt.  Als zij samen gaan wandelen geeft Joy aan het bij Zoë echt te missen. Hij ziet Zoë als iemand waarmee er vriendschap kan ontstaan maar verder niets. Babette is ook niet wat hij zoekt en hij denkt dat hij ook niet degene is waar zij naar op zoek is. Hij denkt dat zodra de ware komt hij het gelijk voelt en weet. Zij zus adviseert hem om het nog een kans te geven en toch een 1 op 1 date met Zoë nog te plannen.

Zoë laat zich niet uit het veld slaan en laat een lief briefje voor hem achter bij zijn kamer. Hij vindt het een lief briefje, maar vermoed dat zij niet persoonlijk met hem durft te praten en het daarom maar opschrijft. Tuurlijk waarom zou je het positief bekijken? Nadat ze toch een 1 op 1 date hebben gehad in de keuken bespreken ze dat “de spark” is uitgebleven. Volgens Joy moet Zoë nog een heel proces doorlopen, hij heeft dat wel al helemaal doorlopen. Ik vind het grote woorden en hoe kom je er bij? Maar goed het is allang duidelijk dat Joy niet geïnteresseerd is in de huidige dames.

Gelukkig is Zoë wel heel positief, het inpakken van haar koffer ziet ze als nieuw avontuur. Als ze ergens een deur sluit (of in dit geval haar koffer), dan gaat die ook weer ergens open of zo iets.

Ik hoop dat die favoriet van Joy een beetje snel komt en mocht er nog een andere dame komen kan zij maar beter worden afgebeld. Dit gaat toch helemaal niets worden, meneer heeft alleen maar aandacht voor 1 dame. Ik hoop maar dat ze net zo leuk is in het echt als blijkbaar op het filmpje. En aan de productie wil ik graag vragen om zich hier volgend jaar iets meer in te verdiepen. Vorig jaar was Martijn al niet leuk om naar te kijken toen we erachter kwamen dat hij aan het wachten was op zijn favoriet, en uiteindelijk huidige partner. En dit jaar precies hetzelfde met Joy, volgend jaar graag een andere selectieprocedure.

Debbie (62 jaar oud) uit Spanje

Bij Debbie is nog steeds Paul aanwezig. Ze heeft goed over hem nagedacht en ze vindt hem leuk, lief en aardig, maar wel een beetje saai. Hij stelt haar ook geen vragen, maar luistert wel goed en praat wel veel als zij hem iets vraagt. Volgens 1 van de dames die in haar B&B werkt is dat gewoon een mannending. Daar ben ik het wel een beetje mee eens. Als het hobbelpaard bij haar in de tuin stuk blijkt maakt Paul het zijn project om dit te gaan maken. Samen willen ze naar een winkel gaan, maar dan staat Cees ineens voor de deur.

Debbie is helemaal in de war door de komst van Cees. En niet omdat ze gelijk halsoverkop verliefd op hem is, helemaal niet eigenlijk. Maar omdat ze even niet goed kan schakelen. Ze was ingesteld op met Paul naar de winkel gaan en ineens moet ze zorgen dat Cees ook op zijn gemak is. Ze vindt het ook raar om ineens met zijn drieën te zijn, want moeten ze dan met zijn drieën gaan praten of juist even zonder Paul? Ingewikkeld!

Nadat Debbie even de tijd voor zichzelf heeft genomen heeft zij een plan bedacht. Het hobbelpaard project is iets van haar en Paul en ze wil dat met hem samen afmaken. Cees heeft dan even de tijd om te wennen aan de B&B. Als ze met Paul op stap is vraagt ze aan hem wat hij van Cees vindt. Paul geeft aan dat het er niet omgaat wat hij van Cees vindt, maar het om haar draait. Ik vind het wel schattig dat zij het aan hem vraagt. Uiteindelijk gaan ze met zijn drieën op stap. Ze zitten even op een terrasje naast de kerk, Debbie blijft daar zitten en de mannen kunnen even de kerk bezoeken. Cees heeft aangegeven dat hij energieën goed aanvoelt. Hij is ook al snel terug uit de kerk, hij voelt aan dat daar heftige dingen zijn gebeurt. Hij kan dat niet aan en besluit weer bij Debbie op het terras te gaan zitten. Paul vindt het een soort theater en besluit wel nog rond te kijken. Ook voor Debbie is het een ver van haar bed show.

Cees en Paul zijn echt twee uiterste van elkaar, hele andere mannen. Paul en Debbie zijn ook wat meer op elkaar ingespeeld en hebben dezelfde dingen die zij leuk vinden en graag doen. Zo gaat Paul ook met Debbie mee naar de sportschool, Cees houdt niet van de sportschool. Als Debbie vraagt om naar een rommelmarkt te gaan de volgende dag ziet Cees dit ook niet zitten. Hij vindt een rommelmarkt voornamelijk veel oude troep. Debbie spreekt uit dat ze Cees apart vindt en Paul wel goed kan hebben. Ze is niet verliefd, maar hij is wel haar veilige haven op het moment.

Ik vind Cees ook een rare en ik denk dat Debbie hem snel gaat wegsturen. Waar ik vorige week zei dat ik Paul en Debbie niet samen zie eindigen denk ik daar nu wel anders over. Dat zij hem ziet als haar veilige haven is wel heel positief en kan echt wel groeien tot iets meer. Ik ben benieuwd wat voor mannen er verder nog gaan komen.

Martijn (47 jaar oud) uit Thailand

Deze week hebben we eindelijk kennis mogen maken met Martijn en zijn zoektocht in het verre Thailand. Hij voelt nerveuze vlinders om de dames te gaan ontmoeten. Bianca is de eerste dame die bij hem aankomt. Ze komt uit Rotterdam en is net als hij fan van Feyenoord en de Formule 1. Ze heeft een cadeau voor hem meegenomen, ook iets van Feyenoord. Het lijkt op het eerste vlak wel te klikken.  Als hij haar in de avond meeneemt naar de nachtmarkt is zij daar ook helemaal gek van.

De volgende ochtend heeft Bianca goed geslapen, maar is Martijn nergens te bekennen. Ze bestelt zelf maar iets van ontbijt en koffie en vraagt zich af waar hij is. Als hij later aankomt geeft hij aan dat hij geen ochtendmens is en geen oog dicht heeft gedaan die nacht. Hij moet veel dingen nog regelen voor zijn B&B, wat hij lastig vindt want dan zit zij er maar een beetje bij. Als hij haar meeneemt naar de supermarkt krijgen ze daar woorden. Zij voelt zich een hond die maar achter hem aanloopt en heeft het gevoel dat hij helemaal geen behoefte heeft aan een relatie.

Het loopt allemaal lekker stroef bij Martijn. En waar ik eerst dacht dat er wel een klik was, zie ik die nu steeds minder. Om het een beetje luchtig te houden neemt hij haar mee op een uitje naar de apen. Hij vindt het vreselijk, maar zij vindt het wel erg leuk en mooi om te zien. Verder is er absoluut geen sfeer bij die twee. Bianca praat heel erg veel en dat vindt Martijn vervelend. In een poging om toch samen iets te doen, maar minder gepraat te horen neemt hij haar mee naar de voetenspa. Ook daar praat ze heel erg veel waardoor hij zich nog meer gaat ergeren. Ook hebben ze al behoefte aan even tijd apart van elkaar om het allemaal te laten bezinken. Martijn bespreekt de situatie met zijn vriend en die geeft aan dat het nog wat te snel is om het al af te kappen, ook al voelt Martijn geen klik.

Ik denk dat Martijn haar het beste wel snel naar huis kan sturen. Straks komt er een nieuwe dame en wordt zij misschien overschaduwd door Bianca. Of meegetrokken in negativiteit en dat wil je ook niet hebben. Ik vermoed dat Martijn gewoon heel erg gewend is om alleen te zijn en daarom zich niet goed kan openstellen voor een nieuwe vrouw. Ik hoop wel dat de ware er nog tussen gaat zitten en hij zich dan volledig kan gaan openstellen.

Ik vond deze week iets minder ongemakkelijk. Ik ga er ook steeds meer van genieten, al zijn er echt wel kandidaten waarvan ik hoop dat ze snel weggaan. De hele situatie bij Joy ben ik niet echt over te spreken en ik hoop dat Marian snel Jan naar huis gaat sturen. Ik heb in ieder geval nu al zin in week 3!

Tot volgende week!