SBS6 lijkt weer gevonden te worden door de kijkers

SBS6 lijkt weer gevonden te worden door de kijkers

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS 6 heeft deze week(en) goede zaken gedaan op prime-time de zender heeft elke dag tussen de 700 duizend en 900 duizend kijkers behaald. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het lijkt weer beter te gaan met de zender, mede door successen die de zender heeft met o.a. CelBlok H dat afgelopen maandag 753 duizend scoorde. Een week geleden zaten zelf 940 duizend kijkers voor de buis gekluisterd, en voor de eerst aflevering meer dan een miljoen kijkers.

De dinsdagavond, crime-avond, doet het standaard goed op SBS6. Zo scoorde de zender dinsdag met NCIS 794.000 kijkers en meteen gevolgd door NCIS Los Angeles met 839 duizend kijkers. Twee geleden scoorde NCIS 705 duizend kijkers en was NCIS Los Angeles goed voor 705 duizend kijkers.

Rechercheur Ria ging afgelopen woensdag in première op de zender en scoorde 844 duizend kijker naar SBS6. De laatste aflevering van Danni Lowinski was goed voor 841 duizend kijkers. De Lijfshow wat meteen na Rechercheur Ria werd uitgezonden was goed voor 861 duizend kijkers. De Lijfshow heeft daarmee wat meer kijkers getrokken dan een week geleden toen scoorde het programma 663 duizend kijkers.

Ook op de donderdagavond heeft de zender een groot aantal kijkers weten te trekken zo keken er 462 duizend kijkers naar Metalist. En was Castle goed voor 510 duizend kijkers. The Mentalist trok een week geleden 749 duizend kijkers en Castle 785 duizend kijkers, een lichte daling.

Op vrijdagavond heeft SBS6 flinke concurrentie van zowel RTL4 als Nederland 1 alleen weet de zender toch goede cijfers te noteren. Naar de realitysoap van Andy & Melisa keken afgelopen vrijdag 713 duizend kijkers, een week geleden waren dat er nog 617 duizend. Wie Trouwt Mijn Zoon met Jochem van Gelder van afgelopen vrijdag goed voor 694 duizend kijkers. Een week geleden waren dat er 690 duizend kijkers.

De zaterdagavond van gisteren was de beste sinds tijden voor SBS6. Ze hebben concurrent RTL4 verslagen! Gisteren zagen er maar liefst 1,1 miljoen kijkers naar Sterren Springen een week geleden waren dat er ook 1,1 miljoen.

De zondagavond van SBS6 is al weken een succes te noemen voor de zender. Vorige week scoorde de zender met de eerst uitzending van Boeven uit de Bouw 713 duizend kijkers. Oplichters in het Buitenland was goed voor 884 duizend kijkers. De voetbalwestrijd PEC-Zwolle - AJAX was goed voor bijna 2,5 miljoen kijkers. Boeven uit de Bouw scoorde 668 duizend kijkers. Oplichters in het Buitenland scoorde 925 kijkers.