TROS met registratie André Rieu’s Kroningsconcert 2013

TROS met registratie André Rieu’s Kroningsconcert 2013

Geschreven door Daniël Schalk

Op een van de mooiste dagen uit de Nederlandse geschiedenis, de inhuldiging van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op dinsdag 30 april 2013, gaf vioolvirtuoos André Rieu zijn meest indrukwekkende concert ooit. Een jaar later, op woensdag 30 april, zendt de TROS een registratie uit van André Rieu’s Kroningsconcert 2013.

“De mooiste dag uit mijn muzikale carrière en de absolute bekroning op mijn werk!” Zo noemt André Rieu zelf het concert dat hij met zijn Johann Strauss Orkest mocht geven in Amsterdam, als afsluiting van de feestelijkheden rond deze bijzondere historische gebeurtenis.

Voor een publiek van tienduizenden jubelende mensen gaf André Rieu een Kroningsconcert op het Museumplein in Amsterdam. Voor iedereen die die dag niet in Amsterdam kon zijn, is de registratie van dit feestelijke concert een kans om alsnog het gevoel te krijgen erbij te zijn geweest. Een uniek concert, met natuurlijk de Kroningswals die André Rieu speciaal voor deze gelegenheid schreef, schitterende beelden van het nieuwe koningspaar, de plechtige inhuldiging, de schattige prinsesjes, een emotionele muzikale dankbetuiging aan de aftredende Koningin Beatrix, een uitzinnig publiek dat uiteindelijk niet meer wist of ze zongen voor de nieuwe koning of voor de koning van de wals... Het is één groot Oranje feest!

The making of André Rieu’s Kroningsconcert 2013 zaterdag 26 april

Op Koningsdag 2014, aanstaande zaterdag is op Nederland 1 The Making of André Rieu’s Kroningsconcert 2013 te zien. We volgen André Rieu bij de voorbereidingen van het belangrijkste concert uit zijn loopbaan. Zo zijn onder meer de repetities met André van Duin en 150 pipers op het Museumplein te zien.

The making of André Rieu's Kroningsconcert 2013 zie je op zaterdag 26 april om 17:20 uur op Nederland 1.

André Rieu's Kroningsconcert 2013 zie je op woensdag 30 april om 21:20 uur op Nederland 1.