Erland Galjaard wil nieuw seizoen van Ushi

Erland Galjaard wil nieuw seizoen van Ushi

Geschreven door Daniël Schalk

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard ziet een nieuw seizoen van het typetje Ushi van Wendy van Dijk wel zitten, dat vertelt hij in Weekend. Galjaard vindt het een goed programma, “Ik kan me voorstellen dat er een moment komt om Ushi weer van stal te halen. Het is iets wat Wendy heel leuk vindt om te doen. En ze heeft altijd ongelooflijk veel plezier gehad met de mensen met wie ze het gemaakt heeft”, zegt de televisiebaas.

Hij is niet bang dat buitenlanders weten dat Ushi niet echt is, “Er zijn veel nieuwe bekenden in het buitenland die interessant zijn om te interviewen.” Een nieuw typetje bedenken om BN’ers te foppen wordt volgens Galjaard lastiger, “Ik denk dat tv-presentatoren inmiddels zo alert zijn op een vreemde figuur op tv, dat ze gelijk denken dat het Wendy is. De kans dat je met een typetje een bekende nog een keer kan misleiden is daarom klein.”

“Ik vond de ultieme reeks de laatste met de familie Leenders, waarbij Wendy aan programma’s van andere presentatoren meedeed. Dat ze bij Hello Goodbye en Het Familiediner echt dachten dat Wendy een kandidaat was. Fantastisch, dat ze zó op het verkeerde been werden gezet.”, aldus Erland Galjaard.

Een nieuw seizoen van Ushi komt er op dit moment niet zegt Galjaard, “Het kan zijn dat iemand met een briljant idee komt, maar in Wendy’s planning zitten nu heel andere dingen. Wat tijd betreft is een nieuw typetje nu niet waarschijnlijk.”