Erland Galjaard vind RTL Late Night blijvertje

Erland Galjaard vind RTL Late Night blijvertje

Geschreven door Daniël Schalk

De RTL4 late night-show RTL Late Night is het tweede tv-seizoen uitstekend begonnen. Humberto Tan versloeg met zijn talkshow vrijwel dagelijks concurrenten Knevel en Van den Brink en Pauw & Witteman. RTL4-programmadirecteur Erland Galjaard is super blij met RTL Late Night, de dagelijkse talkshow op RTL4, “Mensen komen er graag, de sfeer is goed. Het is geen programma waarin mensen met elkaar afrekenen. Ik denk dat het een blijvertje is.” aldus Erland Galjaard.

Erland Galjaard verteld in Adformatie, “Tenzij Humberto zegt dat hij er geen zin meer in heeft. Het is natuurlijk heel zwaar, zo’n dagelijks programma. Matthijs van Nieuwkerk doet DWDD ook al een jaar of zes alleen, ik geef het je te doen.”

De kijkcijfers van RTL Late Night veraste Erland Galjaard ook, “We zijn veel beter gestart dan ik had verwacht. Ik heb redelijk veel ervaring, maar als je me dit vooraf had gezegd, dan had ik je niet geloofd.”

RTL Late Night kan inhoudelijk nog wel beter zegt Erland Galjaard, “Daarover ben ik nog niet helemaal tevreden. Ik zie wel eens onderwerpen die in de basis goed zijn, maar dan komt het er net niet uit. Je kan bijvoorbeeld naar aanleiding van de politieke peilingen Diederik Samsom gaan doorzagen over de laatste politieke issues, maar je kunt het ook op een andere manier aanvliegen. Ik vind dat wij daarnaar moeten kijken. Het blijft een interessant verhaal. Samsom, van de intelligente, bijna activistische idealist tot een man in pak die compromissen moet sluiten in een coalitie van twee uitersten.” aldus Erland Galjaard.

RTL Late Night gaat in ieder geval nog door tot de zomer, maar als het aan Erland Galjaard licht gaat RTL Late Night gewoon door in 2014/2015, “Tussen de feestdagen en begin januari was het er niet en dat mis je dan toch op de zender. Een programma waarin mensen een verhaal komen vertellen, net voor het slapen gaan. Dat vind ik toch wat hebben. Ik ben er ook wel een beetje klaar mee om op die tijd een Amerikaans programma neer te zetten als Super Nanny of iets dergelijks. Dit moest gebeuren en het is fijn als het werkt.”